dinsdag 15 oktober 2013

Kwaak! Kwaak!



Mangiare! 

Mangiare! zie hier (alle links hier in een nieuw venster).

Luister er vooral nooit naar als je verstand van koken hebt. Ja, of je moet half bezopen in een uiterst melige toestand zijn natuurlijk. Als je toch al niet meer bijkomt van het lachen.


Een paar dagen geleden

Van Dam werd herdacht. Oftewel: de hemel in geprezen.
Vreemd, want Mangiare! en Bouillon!, dat is twee handen op een buik (ook, of misschien beter: vooral wat culinaire onnozelheid betreft), en Bouillon! (zie hier) had nogal kritiek op De Dikke ooit.

Maar goed.
Je moet toch wat kwekken.

Mangiare! heeft trouwens iets met Studio Desmet te maken, en dan weet je het wel.
Grunberg leest voor, Jan Cremer houdt uitverkoop, La Paay schrijft memoires, Samsom spreekt, Het ochtendhumeur van Nilgün Yerli (daar zit ik op te wachten), Marija en Mark getrouwd, Erica Terpstra in Kunststof, Goedemorgen Moszkowicz, en als uitsmijter "Adriaan van Dis [leeft die nog?!] in het land waar hij het meest nooit geweest is".
Enfin. Ik zit aan de buis gekluisterd zeg maar.


Chefkok aan het woord

"Augurken zonder zoetstof zijn moeilijk te krijgen".

Goed opletten kwaakhoofd.
Augurken in de pekel (60 gram/liter), een dag later helft pekel afgieten, en aanvullen met witte wijnazijn.
Klaar.

Onnozele zak.
Geen verstand, maar wel op de buis gaan staan kwekken.


Maakt die Freud kroketten voor die uitzending omdat Van Dam zo van kroketten hield.

Die Freud, dat "duister continent", van dat ongelofelijke fiasco met die vitello tonnato laatst, die maakt kroketten. Als eerbetoon aan Van Dam. En ze maakt voor de eerste keer kroketten.
"De saus moet glimmen". Ja Jezus, dat heet niet voor niks vélouté, onnozelaar.

Maar wat gebeurt natuurlijk?
Die kroketten zien eruit alsof ze van de derde verdieping naar beneden zijn gegooid.

"Ja, maar de smaak is toch wel lekker hoor"

Van Dam de perfectionist op het gebied van kroketten, en dan gaat die mislukte Freud kroketten proberen te maken.
Over Œdipus gesproken trouwens. Kroketten! Die mislukken! Woehahahahahahahahahahaha!!!!!!


Van Dam "had zijn kennis voornamelijk uit boeken".
Sinds wanneer kan je uit boeken leren hoe iets moet smaken?

"Arrowroot kende niemand anders dan Van Dam"
Search the blog zal ik maar zeggen. Wekelijks.
En waarom zouden ze het bij Jumbo verkopen? Voor Van Dam?
De ontzagwekkende onnozelaars.

"Bebogeen, weten jullie wat dat is? Daar hield hij erg van".
Ik zag het vanmorgen nog bij AH, tussen de honing en de jam.
Kunnen die lui alsteblieft de hoofdprijs krijgen voor culinaire kletsmajoorderij?

"Culinaire schrijvers denken altijd 'Van Dam kijkt over mijn schouder mee'".
Ja! Zo leerde ie bij mij nog eens wat!


Toen maakten ze, weer ter ere van Van Dam, erwtensoep.

De tragi-komedie houdt niet op.
De soep was smakeloos, te dun, de worst vies.

Koop godverdomme een blik als je niet kunt koken, gristus...


En tot slot, alweer ter ere van Van Dam, maakten ze griesmeelpudding.
Ook mislukt.
Te dun.

Kroketten mislukt, erwtensoep mislukt, griesmeelpudding mislukt.
Maar wel erover op de buis gaan staan kwekken.

Godsammekrake...