Insalata caprese
Tomaat, Mozzarella, basilicum, (niet te grof) zeezout, peper, olijfolie
De kleuren van de Pizza Margherita (zo schrijf je dat) en van de Italiaanse vlag
Moet je dit gelul hier (alle links openen hier in een nieuw venster) zien
Dat is Nederland
Kut-ingrediënten gebruiken en veel extra erbij "want dan wordt het lekkerder"
Deze was -natuurlijk- overheerlijk
Erg goede tomaten en erg goede Mozzarella...
Over Nederland gesproken: ik kreeg van de Eetclub De Grote Kleinst. Ben nu op pagina 240. Je struikelt over de lulpraat ("percebes worden ook rauw gegeten"), de schrijffouten (à la Normande) etc. Maar wat ik nou zeggen wilde: nergens, helemaal nergens lees je het woord lekker...
Kumqat op rum
Het staat pas drie weken te trekken, maar het begint al lekker te ruiken en te smaken!
Pot wegen.
Pot vullen met gehalveerde Kumqat en weer wegen
35% gewicht Kumqat aan gele basterdsuiker erover en die steeds bij delen met bruine rum naar beneden spoelen.
Dit moet enorm lekker zijn bij roomijs...
Gisteren las ik dat Groucho Marx erg graag roomijs met Saltines at (zie hier), met dus zout erop
Lijkt me enorm lekker
Gaan we doen!
[Las wat verderop "I put salt on my apple pies!"]
Mango met spek
We aten laatst die Beierse spiesjes van gedroogde gewelde pruimen met spek, en we zeiden Dat moet ook lekker zijn met niet te rijpe mango
Dat gingen we dus doen
Stukjes ontbijtspek (rechte reepjes van de slager, niet te dun gesneden)(niet die lullige rondjes van de super) aan een kant aanbakken
Spiesjes maken met de ongebakken kant naar buiten
Bakken
Heerlijk...
Mosselen op zuur
Mosselen kort en goed husselend open koken met wat wijn
Ze moeten net open zijn en toch al tegen één schelpkant zitten
Koelen, uithalen
Pot, uienringen, laurier, mosselen
Laurier, mosselen
Uienringen, laurier, wat venkelzaad, korianderzaad (gekneusd), gekneusde witte peperbolletjes, rietsuiker
Appelazijn
Ontdekte trouwens dat als je mosselen opent met Syrah rosé, je een prachtige zeesmaak krijgt
Ossenworst met rode pesto
Ossenworst aanmaken met, jawel, rode pesto
Het mooiste is half gewone, simpele, en half pesto calabrese
Je kan bij de super pikante kopen, maar calabrese is mooier
Snij en prak kaas door elkaar: Ricotta, wat minder Pecorino romano en weer wat minder Parmezaan.
Meng het verder, in de vijzel of de blender, met flink rode pepers (zonder zaad en zaadlijst; veel rode pepers maar niet de scherpste soort, of blancheer ze heel kort), knoflook en tomaten-puree.
Maak smeuïg met olijfolie.
Breng met wat zout verder op smaak.
En dan kappertjes en gehakte zilveruitjes erdoor
Enorm lekker...
Pesto genovese
Hierboven in wording
Je kan er hetzelfde mee maken als die ossenworst, maar dan op basis van verse kaas
Rooster 30 gram pijnboompitten
Blender: die pijnboompitten (afgekoeld), 30 gram basilicumblaadjes (de nerf mag mee maar de steeltjes niet; besef dat je twee van die supermarkt potten nodig hebt of bijna drie 20 grams pakjes), 20 gram Parmezaan, 10 gram Pecorino sardo, een knoflookteen, vers gemalen zwarte peper
Blender, olijfolie van de beste soort er langzaam bijgieten tot smeuïg
Proeven op zout en (dat mag hoor) citroensap
Dit moet je wecken of pasteurizeren, of in de koeling zetten en binnen enkele dagen eten, dagelijks omroerend zodat er lucht bij komt
Olie en knoflook: anaerobe bacteriën, die dodelijk kunnen zijn voor kinderen, bejaarden en zwakken (zoals Kontes en Van Blaveren)
San Daniele met Guave
Dit was weer een vondst!
Wat ben ik toch goed...
Ach ach ach ach ach...
Die -vrij- verse dadels smaakten prima bij die ham, maar het sublieme, het ongelofelijk sublieme van die ham met Guave moet het niet verstoren...
Ach gut die Kleinst...
Ik hoor uit betrouwbare bron dat de verkoopcijfers nogal tegenvallen
Die hep alle tijd nou dus
Die zit avond aan avond met die door goedkope wijn doordesemde verbeten paarse zuiperskop achter de computer, een hand aan het toetsenbord, een hand in het kruis, spambezoek naar dit blog te zenden, hahahahahahahaha!
Sic transit gloria mundi...
(B zei trouwens iets fraais over dat boek: "Of het is gelul, of het is al 10 keer gehoord")
(O! En ik kreeg nog een reactie op dat "à la Normande", dat dat "niet fout is, hoe dan wel?" Ach mevrouw, je hoort bij de club of je hoort bij het volk. Het volk kan je zoiets niet uitleggen. Je hebt een huis of je moet een huis schoonmaken zeg maar...)