Geen thema vandaag
Ik ga links en rechts wat uit de lijst pikken
Mul en Mouclade
Nou weet ik goed wat Mouclade is, ik ken zelfs het verschil tussen Mouclade en Mousclade, dus ik ben benieuwd
Zie hier (alle links openen hier in een nieuw venster)
Het begint al goed, "een mosselmouclade"
Een erwtenerwtensoep zeg maar
Maar verdomd, het recept klopt! Waw!
(Moet een vergissing van die Hamersmaak en Hoepel zijn...)
Nou ja, het recept klopt...
De saus klopt, maar die giet je over de mosselen in een halve schelp en dat zet je in de oven
Mooi gerangschikt, zie hier
Die mul dat doet ie mooi!
Over mosselen gesproken:
Petra Mossel
Zie hier
De Friese keuken
"als je maar een paar goede restaurants nodig hebt" en dan gaat ze dat lijstje van het papier af lezen
Allemaal gekwaak en aanstellerij dus
Die "paar goede restaurants" moet ze van een papiertje lezen...
Ze moet Godverdomme het hele verhaal ("wat allemaal zo lekker is hier") van een briefje lezen...
En ja hoor, weer een boekpromotie, flikker op en verzin eens iets interessants, slechte mossel...
En alsof Groninger worst droog is... Als je die droog koopt in plaats van zacht ja... De suffe wauwelaar...
"en de woudboontjes [slurp!] die komen alleen hier voor"
Hoor op 3.32
"Laaksumer bot is witvis" de ontzagwekkende culinaire onenightstand...
Platvis ja!
Paprikapasta
Die twee suffe tiepo's
Die Turk die denkt zoals primitieve volkeren altijd denken: ik kom uit Turkije dus ik heb wél verstand van de Turkse keuken en jij niet
En dat dan met nul komma nul culinair verstand
Zie hier
Trouwens ik kook regelmatig met paprikapasta
Vanavond toevallig rode paprika in paprikasaus (met half pikante half zoete pasta) op Libanees brood met zoete Emmentaler
Je koopt die potten bij de Turk en dan doe je porties in zakjes in de vriezer
Heerlijk ook voor papriksoep: met pasta, poeder en verse...
"De pittige is vergelijkbaar met sambal", het Turkse kwaakhoofd
"Als je een pittig gerecht wil maken dan gebruik je de pittige", goh!
Kranenborg hamburgers
Die bakt ie sinds ie failliet is (net als Proletenkop Oliver trouwens)
Zie hier
God God God wat een geblaat allemaal
Amsterdam voorop zeg maar
Friet voorbakken zonder dat ze in water gelegen hebben, de barbaar...
En dan al dat Duurzaam gelul...
Ja natuurlijk! Paardevet! Dat gebruiken ze in België in de betere kotten...
"umami frietjes met gefermenteerde knoflookmayonaise" flikker op en vreet het zelf...
En dan de broodjes niet met het snijvlak op de plaat geweest, hét kenmerk van de slechte hamburger
God God wat een lullewasser...
Roland Hoepel gaat Flammkuchen maken
Zie hier
"Flammkuchen is in wezen een noordelijke pizzavariant waarbij kaas, uien, spek en crème fraîche de gebruikelijke tomaten-topping vervangen"
Flammkuchen heeft net zoveel met Pizza te maken als met roti en tortilla
Flatbread met wat erop, thats all
En als je het dun maakt dan kan je het oprollen of dubbelvouwen (zoals je doet met de klassieke Napolitaanse pizza; je koopt altijd een halve, die slaan ze dubbel of tweedubbel en zo eet je het)
Jezus, zie die lullige Blokker deegroller die dit culinaire wereldfenomeen gebruikt!
Nooit van een echte deegroller gehoord
En zie op 1.28 hoe ff snel voorbij wordt gegaan aan het gewoon goed uitrollen (wat blijkbaar niet lukte)...
2.02: hij kan enkel dun snijden als hij het traag doet, hahahahahahaha!
Op keukenpapier! (Een pizza of een) Flammkuchen bakken op keukenpapier! Godsammekrake...
En o ja! Flammkuchen zonder verse kaas, de aberatieve culinaire oermens...
Gruyère gebruikt ie, de gek
En kijk op 2.34 hoe mislukt dat ding eruit ziet met die rare flap eraan en hoe mooi ie op 2.36 "gecorrigeerd" de oven ingaat!
Methode Yvet Retteketet!
Lekker neppen, wat maakt het uit, dat publiek dat zijn toch enkel seniele zakken...
(Dom volk denkt altijd dat de anderen nog dommer zijn...)
Ter compensatie
Zie hier
Commentaar overbodig
Nou ja, als je dat meisje ziet werken dan weet je dat dat met die spuitzak niet goed zal gaan...
Doehoei!