dat wil Yvet van Boven!
Ja, en in d'r neus peuteren onder het koken...
(Zie de eerste aflevering van deze lachen-gieren-brullenserie hier; alle links hier in een nieuw venster)
Ik heb vanaf 9 januari al die pagina's van haar in het Volkskrant magazine bewaard, en ik ga ze allemaal nu, stuk voor stuk, bespreken.
"Kookboekenmaker, kok en illustrator Yvette van Boven maakt elke week een gerecht in de oven"
Eerst categorie 1: gejat van internet
Zoek op de zoektermen en het staat 1 of 2 of 3...
Aardperencake
Zie topinambour cake noisette
Ja, kijk, ze maakt van een muffinrecept een cake, of (volgende) van walnoten cashewnoten, dat soort werk
En maar denken dat wij allemaal nóg onnozeler zijn dan dat mens zelf...
Risotto met pesto
En met boerenkool
Zie kale pesto
Geblakerde zoete ui
Zie caramelized seared onions
Bonenbrood
Zie bean bread
(Te besodemieterd om een wat dieper gelegen recept te nemen...)
Mueslirepen
Met pindakaas
Zie granola bar peanut butter
Citroenmousse
Uit de oven
Zie baked lemon mousse
Pompoenlasagne
Met kaas
Zie lasagna pumpkin cheese
Harder met snijbiet
Zie chard fish
Aardbeientaart
Met basilicum
Zie strawberry basil
Romanesco-cake
Met Stilton
Zie romanesco cake
(Met Roquefort...)
Categorie 2: te lui zelfs om te Googlen
Iets wat niet in de oven hoort in de oven zetten
Iets klassieks een andere naam geven
Het vlees weglaten en het Vegetarische huppeldepup noemen (te beroerd om een substituut te verzinnen)
Vergeten citroenkoekjes
Dat heet meringues, ja!
Warme Caesarsalade
Caesarsalad in de oven zetten (hoe is het mogelijk...)
Barbacoa
Men neme een klassieke Mexicaanse stoofschotel en zette die even in de oven
Cassoulet zonder vlees
Laat maar
Puddingdakje
Een dakje van Yorkshire pudding op een kom in de oven
De truffelsoep van die druipkaars Bocuse, zonder truffel en met Yorkshire pudding in plaats van bladerdeeg
Jammer alleen dat het recept van die Yorkshire pudding van geen kanten klopt
Applecruble
Goh! Waw!
"Leg ze in een gezellig ovenschaaltje", de ontzagwekkende truus
Laatst stond ze in een of ander vaag blaadje te grijnzen...
"schrijft kookboeken, is culinair columnist, food stylist en illustrator"
"Je kunt me 's nachts wakker maken voor een portobello"
Dat gaan we doen, hahahahahahaha!
"1 glaasje witte vermout, wijn of water"
"voeg salie of tijm toe"
Je zou er Godverdomme impotent van worden...
Die gore pannen alleen al...
Volgende aflevering zie hier