dinsdag 22 oktober 2013

1712 en Einstein



Muziek!

De Ouverture 1812, Wiki, hier (alle links hier in een nieuw venster).
Video hier. Hij had z'n pap nog niet helemaal op.

De 1712 Overture, intro, hoor hier.
En zie hier.
Hijg- en blaasmuziek voor lul gezet.

Peter Schickele (ook Sesam Straat!) zie Wiki hier.
PDQ Bach zie hier. The University of Southern North Dakota at Hoople!
De onderhavige muziek zie hier.


Blinis

Maak pannekoekbeslag van boekweitmeel, melk, wat zout en met flink ei erdoor. Er kan ook crème fraîche door.
Gebruik geen erg koude melk.
Roer gist door het beslag en laat een uur afgedekt met een doek op een warme plek staan.
Bak er pannekoekjes van in boter.
Serveer met zure room (eventueel gemengd met crème fraîche) en kaviaar en/of gerookte zalm en/of zoute haring en/of zalm- of forelkuit.
Er kan ook dille bij en/of gehakt ei.
En wodka natuurlijk.

Versie uit Sint Petersburg
Gebruik 2/3 bloem en 2/3 boekweitmeel.
Aanmaken met half om half crème fraiche en eigeel (een eigeel op 100 gram bloem + boekweit).
Laat een uur staan (zie boven), klop de eiwitten stijf en werk die voorzichtig door het mengsel.
Laat weer een uur staan.
Etc.


Einstein on the Beach (grotere muzikale flauwekul bestaat er niet) zie Wiki hier.
Hoor hier.

Einstein on the Fritz (op de plee) hoor hier.

Dear Maarten
I think, to answer your first question, that the Canto Ostinato is such a terrible bore, that it is even virtually impossible to compose a pastiche.
[...]  
As for Arvo Pärt, I agree with you. We would rather not want to be infected by his virus.
[...] 
Take care!
Peter

(Heerlijk hoe dat Radio 4 volk dit knarsetandend lezen zal!)(Ik stuurde een link!)(Hijg- en blaasvolk voor lul gezet!)


Russisch ei met heilbot (Sint Petersburg)

Doe grofgesneden vastkokende aardappelen in kokend zout water en kook beetgaar.
Kook wat eieren hard.
Doe stukjes wortel in kokende groentebouillon; voeg stukjes haricots verts toe en weer even laten champignons.
Voeg als alles gaar is stukjes groene paprika toe, haal van het vuur, laat even staan en giet dan af.
Kook doperwten beetgaar in licht gezouten water.
Laat alles afkoelen en snij in heel blokjes behalve de doperwten natuurlijk, en snij het ei in tweeën.
Week uitgelekte ansjovisfilets uit blik in melk.
Maak een salade van alles behalve de eieren, met ook gesnipperde ui, kappertjes, peper, zout, iets olie en wat Aceto Balsamico.
Leg op slabladeren en bestrijk met mayonaise.
Beleg met de halve eieren, de in de lengte in tweeën gesneden, ansjovisfilets, garnalen, gerookte heilbot en halve kerstomaatjes.
Bestrooi met gehakte verse dille.


Once we accept our limits, we go beyond them.