Char siu (echte!) met Beijing noodles
Zoete aardappel
sweety patati, bataat
Familie van de Heggewinde
Zie Heggewinde hier
Zie de bataat hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Als aardappel klaarmaken, op alle manieren.
Net als aardappel kan bataat ook pas ná het koken geschild worden.
Beschuitebollen uithollen, bakken, vullen met ragoût, bakken
Zoete aardappel met bakbanaan
Verhit wat boter en wat olie in een stoofpan
Voeg stukjes zoete aardappel toe, idem bakbanaan, ui, knof en eventueel blokjes gekookte ham (of beter nog gekookt zoutvlees)
Laat vijf minuten op hoog vuur bakken, steeds roerend
Voeg bouillon toe tot alles onderstaat, breng aan de kook en laat een minuut of 10 zacht doorkoken
Roer er wat boter door, wat groene kruiden, en breng op smaak met p/z
Paksoi met saus van blauwe kaas
Meiknolletjes met zoete aardappel
Snij de knollen in blokjes, leg ze in een ingevette ovenschaal, en giet er sinaasappelsap over tot de blokjes onderstaan
Bak een uurtje op 175 graden
Variant
Voeg ook gedroogd fruit toe
Gebruik dan wat meer sap en controleer of sap toegevoegd moet worden.
Portugese worsten proeverij
Gefrituurde zoete aardappel
Kook schoongeborstelde ongeschilde zoete aardappel een minuut of 10 in water met iets zout
Laat ze uitlekken en afkoelen
Schil ze en snijd ze in blokjes
Paneer de blokjes met bloem, dan losgeklopt ei, en dan fijn cornflakes-kruim
Frituur op 190 graden tot goudbruin
Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout
Zoete variant
Bestrooi met suiker en kaneel
Roodbaars
Zoete aardappel uit de oven
Schil de aardappelen en snijd in regelmatige maar zo groot mogelijke stukken
Hussel in een ovenschaal door olijfolie, kruid met p/z en rozemarijn
Bak goudbruin op 190 graden