Vandaag foto's van het maken van Pancit luglug
Filipijnen
Hierboven luglug, maispasta
Ik besprak die Kelderluis al twee keer eerder hier
Zie hier
(Ff scrollen naar Het Roer Om; alle links hier openen in een nieuw venster)
En zie hier
Nu stond er in HP/De Tijd "Hoofdredacteur en schrijvend kok [mislukte kok, ja!] Tom Keldermuis is begonnen aan een derde leven. Dat van culinair recensent." Een derde mislukking zal je bedoelen...
Kijk, dat werk zo: op kosten van de krant zich vol vreten, en nog geld toe krijgen ook
Ellenlang gezeur, die kan echt z'n mond niet houden... Binnenkort in het grote Dikke van Damp gebeuren hier ook een interview met Van Damp door Keldermuis
Ook weer ellenlang gezever
En o ja! Dit stuk, die recensie bedoel ik, die stond in de categorie Cultuur, woehahahahahahaha!
Banaanbloem
Caesar Salad "gemoderniseerd met biologische boerenkool" God Gristus...
"met onkruidenboter"
"de vleestomaat zonder vlees met buffelmozzarella"
Dat heet Insalata caprese, ja
"een beproefde combinatie die we kennen uit de betere keukens" God kolere...
"Het personeel, net aangeworven" naast de mededeling dat de winterkaart net vervangen is door de zomerkaart
Gelul dus
"De chef kan met moeilijke, gedurfde, goedkope ingrediënten uit de voeten, kalfstong bijvoorbeeld"
Ken je nog lulle lul dan mee
Lamsnek met yoghurt
Dat heet mansaaf, ja
Rugspek
Dat heet vetspek, ja
Bospeen met passievrucht, vreet het zelf!
Er stond nóg een culinair artikel in
Geschreven door ene Oswin Schneeweisz, dus dan weet je het wel
Kysja Hekster maar dan culinair zeg maar
Ook weer ellenlang gelul, 5½ A4...
Smaakloos
Sylvia Witteman twitterde erover "Als iemand mij nu vertelde dat dit stuk een kwart eeuw geleden was geschreven had ik het zó geloofd."
"Waarom stoppen we ons nog langer vol met inferieur supermarktvoer?"
Tsja, je bent een apelul of je bent geen apelul...
Die koopt een pak tomatensoep
Maak het zelf Gvd!
"kaas die naar plastic smaakt"
Ik at net een matze met Yerseykaas uit de super
Heerlijk
"vlees waar een halve liter water uit spuit"
Dat was dus inderdaad soms het geval 25jaar geleden
"blauwe bessen zo groot als knikkers"
Gelul
Lukluk met spekjes maken, eerst
"druiven die bij de grootgrutter in de winkel liggen smaken zuur en vlak"
Gelul
"De smaak is weggeredeneerd uit de hele landbouw"
Waarom eet ik dan elke dag ontzettend lekker?
"we zijn verslaafd geraakt aan ultraprocessed food"
Kwaak! Kwaak!
"Daarom loopt de Nederlandse consument niet warm voor een beter en duurder product"
Kwaak! Kwaak!
"Je moet niet goedkoop willen; denk aan Starbucks en Apple"
Bij Starbucks kom ik niet meer na de eerste kop thee daar, en wat Apple betreft, daarover kunnen we kort zijn: kan minder, kost meer
Dat we nu kunnen kiezen van welke koe we melk willen drinken
Nee, daar zat ik op te wachten!
Vleesvervangers: "de kwaliteit is zo ondermaats dat je nauwelijks kunt spreken van een substituut"
Kip van de Vegetarische slager is prima; Quorn naturel stukjes is prima; AH wortelburger is prima etc. etc.
En dan heb ik het nog niet eens over Beyond meat
"waarom mensen in hemelsnaam nepvlees willen eten als ze vegetariër zijn"
Dat doen die niet; dat doen flexitariërs
"Echte veranderingen gebeuren op de winkelvloer. Supermarkten moeten hun rol serieus gaan nemen"
Salongelul
"In Franse supermarkten worden producten aangeboden van boeren uit de eigen regio"
Niet in die supermarkten waar ik kom, en (maar?) dat zijn grote jongens...
(Dat beweert niet die Sneeuwwitbier maar ene Peter Klotsen)