Vandaag foto's van asperges met een vette kotelet van Livar varken
Zie hier, ff scrollen
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Rijstpasta, tomatensaus, rundvlees
Maak een goed dunne tomatensaus en gebruik als vloeistof ook het vocht uit het potje doperwten (zie verderop)
Strooi rijstpasta in de saus en kook die daarin gaar op laag vuur; kan ff duren; gebruik een deksel; voeg eventueel water toe
Voeg doperwten toe, en stukjes wat platgedrukte tartaartjes, heel kort op hoog vuur gebakken
De saus
Rijst met gehakt en rozijnen
Peru
Arroz Limeño
Week rozijnen in hete thee
Bak het gehakt rul met ui, knof, cayennepeper, komijn, oregano en zout ("Chili poeder")
Kook rijst
Meng de uitgelekte rozijnen door het gehakt
In een ingevette ovenschaal een laag gekookte rijst, een laag vlees, rijst, vlees en rijst
Goed aandrukken, bakvocht erover en in de oven een korst erop bakken
"Goh, ik hoorde dat je een Peruaanse vriendin hebt, die ook voor je kookt!"
-"Ja"
"Kookt ze wel eens Arroz limeño?"
-"Ja... Zowat dagelijks..."
Kotelet in de saus stoven
Rijst met gehakt en bananen
Venezuela
Kook rijst
Rundergehakt rul bakken met ui en knof
Kruiden met oregano, komijn, cayennepeper en zout (alweer Chili poeder)
Flink niet te pikante kerrie erdoor (ik gebruik kerrie djawa), even roerend aanbakken, en dan op laag vuur stukjes goed groene banaan erin opwarmen (geen bakbanaan!)
Meng alles door elkaar (maar gebruik niet al teveel bakvet) en zet even in de oven.