En ook geen pasta of rijst of bonen...
Libanese wrap
Met Mock chicken en paprika
Die Libanese wrap, dat heette vroeger Libanees brood
En die Mock chicken dat is Surinaams
Dat eten de Sarnami Hindoestani, Surinaamse hindoestanen
Soort TVP, Textured Vegetable Protein
Zie de foto boven
Prima te eten
Week dat spul met wat zout
Olijfolie, paprika, uit de pan
Ui, knof...
Harissa en Green thyme (groene zaätar)...
Kippenbouillon...
Mock chicken (nooit bakken!)...
Paprika...
Wrap insmeren met wat olie
Vullen, oprollen, oven
Oud brood
Met mozzarella, en sla ernaast
Mozzarella in carrozza
Mozzarella in plakken en droogdeppen
Oud wit boerenbrood kort weken in melk,wat uitlekken, op een plaat leggen en na even is het goed
Ik heb ooit gemerkt dat je oud brood wat je -al oud zijnde- vriest, dat je dat niet meer kunt gebruiken; dat flikkert uit mekaar
Eieren goed loskloppen met wat water en zout
Mozzarella op het brood, oregano, zwarte peper, ansjovis uit het zout (even in die melk geweekt)
Tweede snee erop, als pakketje tussen twee handpalmen aandrukken, door het ei halen, kort uitlekken, en in hete boter op hoog vuur bakken
Draaien!
Variaties
(wat anders dan ansjovis)
Schijfjes zwarte olijven en wat zout
Geroosterde pijnboompitten en flink zout
Pesto genovese
Polenta
Met zoutevis en wortel
Baccalà mantecato
Maak een dubbele hoeveelheid polenta, en giet de helft in een ingevette cakevorm en laat koelen
Zie volgende recept
Zoutevis weken
(Het vreemde is dat die gerechten Baccalà mantecato heten, romige zoutevis, maar gemaakt worden met stoccafisso, stokvis...[ben er al achter; in het noorden maken ze het gerecht Baccalà mantecato met stokvis want die hebben ze daar wel en baccalà niet] Ik gebruikte zoutevis) ("Visboer, als ik vraag wat die stokvis kost, krijg ik dan een hartverlamming?" -"Nou meneer, dat zou best wel eens kunnen...")
Kook de polenta en vergeet het zout niet
De vis kort koken, 10 minuten of zo, in volle melk, met peper en laurier
Vuur uit, deksel, 10 minuten
Wortelschijven koken, of grove julienne kort koken
Vis eruit vissen, schoon maken, stukjes
Pureren met wat van de gezeefde melk
Langzaam olijfolie erbij, kloppend; soort mayo maken
Alles bij mekaar
Je kan ook Polenta alla baccalà maken, Polenta alla Vicentina
Maken ze op vrijdagavond op het dorpsplein
Vis gekookt opbakken met ui en knof
Door de polenta
Dat is in grote lijnen het idee
Polenta plakken
Met Ragù napoletano, en sla ernaast
Je stort dus die polenta uit die cakevorm en die snij je in plakken
(Normaal leg je die dakpans gewijs op een ovenplaat, tomatensaus eroven en zwarte olijven, oven, eten met parmezaan erover geraspt)
Ragù napoletano zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
Ovenschotel invetten
Plakken polenta
Verse majoraan
Ragù
Zwarte olijven
Aan tafel parmezaan erover malen
Malen; niet raspen
Naan
Met kip en Nangka muda
Lek een blik Nangka muda, jonge nangka, toko, geen rijpe zoete dus
Kost geen fuck
Snij in plakken
Maak asemwater
Haal het vel van drumsticks
Bruin in pindaolie
Pas op aanbakken
Pindaolie, ui, knof, gemberwortel, laos, pepertje...
Laag vuur, kerrie (Kerrie djawa is prima, maar niet pikant), kippenbouillon, rijstwijn (Hua diao gebruikte ik)...
Kip erin garen met de nangka (alles moet onder staan)
Naan in de oven bakken
Op smaak met gezeefd asemwater en kokos (in welke vorm dan ook) en vissaus
Nangka, het nieuwe superfood, hoor je deze dagen
Je bent een apelul of je bent geen apelul
Ik heb op dit blog al negen jaar geleden met nangka gekookt...