Foto's Kip jalfreze
Zoek linksboven op dit blog op jalfrezi
Zie de eerste aflevering van deze fantastische serie hier
Alle links openen in een nieuw venster
Aan het einde van elke aflevering een link naar de volgende
Uren culinair leesplezier
Kan je alle boeken van Het Kokkerellende Nijlpaard en van De Vette Mossel en van Janneke Vreugdeloos wegflikkeren
Vandaag kroket-recepten uit
Le Conseiller Culinaire
in Nederland beter bekend als
De Raadsman in de Kookkunst
Croquettes Elisabeth
2 op 2 op 1 aardappel, rundvlees en gekookte ham
Alles gekookt gemalen of geprakt kneden met eierdooier
P/z
Kroketten vormen etc.
Jalfrezi saus
Kaaskroketten
Die maakt hij van Chester
Met béchamel
Eierdooiers erdoor, p/z, koelen
Kroketten vormen etc
Italiaanse kroketten
Spagehtti-ballen!
5 op 3 op 2 op 3 op 5 (alles aan gewicht natuurlijk) gekookte spaghetti, gekookte ham, gebakken paddo's, Parmezaan en tomatensaus
Begin met een deciliter tomatensaus en doe er dan 75 gram gehakte gekookte ham bij en 50 gebakken gehakte champignons
Gehakte spaghetti en Parmezaan erbij
Koelen, kroketten vormen etc.
Kreeft kroketten
200 gram schone kreeft, 20 boter, 30 bloem, 125 champignons
Champignons bakken (andere boter dan die 20 gram!)
Dikke béchamel maken (van die 20 + 30)
P/z, heel fijn gehakte sjalot, idem peterselie erdoor
Gehakte kreeft en champignons idem
Koelen, kroketten vormen etc.
Kroketten van de fijnproever
Zie die kaaskroketten hierboven, maar dan met Brie
Room in de béchamel en wat cayenne
Koelen, kroketten vormen, paneren met (bloem) eiwit (paneermeel)
Stoofvlees met maxixe
[mahsjIEhhsje]
Maxixe is familie van de komkommer
"Surinaamse augurk"
Zoek op dit blog linksboven op maxixe
Kroketten uit de Jura
Aardappelkroketten met gekookte ham en Emmentaler
Eierdooier en bloem door het deeg
Koelen etc.
Nadar kroketten
Dat is niets anders dan Pommes dauphine met wat nootmuskaat door het deeg
Zoek linksboven in dit blog op dauphine
Wel gepaneerd dus, zoals ik daar ook suggereer, maar voor gewone Pommes dauphine hoort dat niet
De kroketten moeten de vorm van "kleine sigaren" hebben
Serveren bij geroosterd vlees, gebraden vlees, gevogelte, "zelfs bij vis"
Kroketten van de visser
Aardappelkroketten met kaas en garnalen
Pas dus wel op met die kaas
Neem zacht smakende roodkorst roomkaas
Vis kroketten
Dat is dus wat anders
In feite heel simpel: kaaskroketten met witte vis ipv kaas
Serveren met tomatensaus, of rémoulade met mosterd erdoor
Dan heeft hij nog Poolse kroketten, maar dat zijn geen kroketten, dat zijn Cromeskis
Dat wordt niet gepaneerd maar gaat door beslag
En dan nog "goedkope vleeskroketten" van overgebleven soepvlees
En gevogelte kroketten
Restjes kip, gekookte ham, truffel (welja)
Zie de volgende aflevering hier!!!!!!