en vette friet!
(Vandaag losse foto's die ik ergens vond)
(Vandaag losse foto's die ik ergens vond)
Zie de eerste aflevering
van deze ongelofelijke mosselserie hier
(Alle links openen in een nieuw venster)
Elke aflevering met een link naar de volgende!
In la Cuisine van Raymond Oliver verschillende recepten natuurlijk
Gegratineerde mosselen
Openen met witte wijn, sjalot, peterselie, cayenne
Boter, sjalot, champignons
Malen
Opbakken met groene kruiden
Mosselschalen ermee vullen en een mossel erop
Ovenschaal, Crème fraîche, Gruyère, gratineren
Mosselen van de zeemansvrouw
Openen als hiervoor maar met gewone peper
Zeef het vocht, kook in, wat boter erdoor kloppen, en gehakte peterselie
Mosselen erin warmen
Mosselen met room
Bind met eigeel ipv die boter, en werk er room door
Of bind met room waardoor je bloem hebt gewerkt
Mosselen uit de Sud-Ouest
Bordeaux en omgeving
Openen met witte wijn en Pernod en sjalot en selderijblad en Bouquet garni en peper
Afgieten, Crème fraîche, peterselie
Lauki
Spaghetti met mosselen
Nice en omstreken
Openen als voor de zeemansvrouw
Kookvocht zeven, ietsje inkoken
Roux, dunne saus maken
Binden met eigeel
Crème fraîche erdoor
Spaghetti koken enzovoorts