zaterdag 19 april 2008
Soort ingrediënt
Alle links openen in nieuw venster!
Groenten iha
Hier
Hier (tropisch).
Hier.
Afrikaans (Nigeria)
Hier.
Hier
HierAppel (als groente)
Hier
Appel (als groente)
Hier
Asperges
Hier
Hier (Marieke)
Hier (groene)
Hier
Aubergine
Hier
Hier
Hier
Hier
Aubergine, Oosters
Hier
Augurk (vers)
Hier (ergens)
Avocado
Hier
Bloemkool
Hier
Hier
Idem, alle soorten Hier
Cactus
Hier
Cantharellen
Hier (met mais)
Champignons
Hier (zoetzuur, Russisch)
Doperwten
Hier
Risi Bisi
Hier (met rijst)
Eekhoorntjesbrood en Funghi Porcini
Hier
Flespompoen
Hier
Groene erwten & doperwten
Hier
Komkommer
Hier (ergens)
Komkommer, dunne Spaanse en Arabische
Hier
Hier (uit de oven; Pools)
Kool
Hier
Kool (Couve; Portugees en NW, Spaans)
Hier (ook voor Lacón con grelos, die kool met gepekelde varkenskaak; noordwest Spanje)
Hier
Hier met gehakt
Kouseband
Hier
Kweepeer
Hier
Mango, groene
Hier
Mango, gedroogd
Hier
Mais
Hier (gecombineerd met Catharellen)
Molsla
Hier
Hier
Oesterzwam (gerookt)
Hier
Hier (+ kweken en gerookt)
Paprika (biber dolmas)
Hier
Paprika (Pimientos del Piquillo)
Hier
Paddestoelen iha.
Hier (Gedroogde paddestoelen)
Pastinaak (maar voor jam!)
Hier
Prei
Hier
Hier (aardappelsoep; ook koud)
Rabarber
Hier
Hier
Radijs
Hier
Hier
Hier
Ridderzwam
Hier
Rode kool
Hier
Idem, als zuurkool
Hier
Rode spitskool
Hier
Shiitake
Hier (+ kweken)
Hier
Snijbonen
Hier
Tomaat
Hier
Hier
Tomatensaus
Hier (maar doe ook een search)
Venkel
Hier (ergens)
Waterkastanje
Hier
Witlof
Hier (salade en met kip uit de oven)
Zuurkool
Hier
Hier
Hier
Brood, bloem, meel
Besan, Gram (kikkererwten-meel) (en rood mais-meel)
Hier
Boekweit
Stokbrood
Hier (na al dat BTW-geklaag)
Tarwe- of maismeel? Hier
Pasta en zo
Pasta iha
Hier
Acha / Fonio
Hier
Fideuá (soort elleboogjes-macaroni)
Hier
Foniopaddy en Teff
Hier
Macaroni
Hier (met laurier)
Mihun / Mihoen
Hier
Rijst
Lontong
Hier
Hier
Hier
Hier
Paella en zo
Hier
Risi Bisi
Hier (met doperwten)
Rode rijst
Hier
Aardappelen
Aardappelen iha
Hier
Hier
Aardappelsoep (ook koud)
Hier in Portugese koolsoep
Tortilla
Hier
Nieuwe aardappelen
Hier
Vitelotte (die paarse)
Hier
Bonen
Bonen iha (ik schaar bonen onder de koolhydraten, niet onder de groenten)
Hier
En hier
Kapucijners
Hier
Hier
Kikkererwten, kekers
Hier (Hummus)
Hier (Marileense stoofpot)
Groene erwten & doperwten
Hier
Linzen
Hier
Hier
Hier (met konijn)
Lupine-zaad
Hier
Hier (iha)
Soissons (grote witte)
Hier
en hier
en hier
Tuinbonen
Hier
Witte
Hier
Zuurkool
Hier
Mais
Hier
Deeg iha.
Hier
Filo-deeg
Hier
Hier
Roti
Hier
Noten
Hier
Hier (+ kastanjes)
Pinda (Nigeriaans)
Hier (uhh, heb ooit ook Georgisch pinda-gerecht gegeten...)
Tahoe
Hier
Tempeh
Hier
Hier
Hier
Tivall
Hier
Ei
Hier
Hier (met witte bonen en tomatensaus)
Hier (met curry-saus)
Forel-ei'tjes
Hier
Kwartel-eieren
Hier
Met rode wijn erbij
Hier, en
Hier
Tortilla
Hier
Zuivel iha
Hier
Boter
hier
Kaas (als ingrediënt)
Hier (halverwege bericht)
Belgische
Hier (Platte Kaas, Pottekaas, Herve)
Belgische eind bericht
Hier
Blauwe kaas
Hier (ergens)
Hier
Hier
Geitenkaas
Hier
Emmentaler (aardappelsoep, ook koud)
Hier
New England Cheese
Hier
Groene Zwitserse strooikaas (Geska)
Hier
Kernhem
Hier
Verse kaas
Hier
Hier
Lagere diersoorten, zeg maar
Regenwormen
Hier
Schaal- en schelpdieren en dergelijke
Escargot
Hier
Hier
Hier
Hier
Mosselen
Hier (iha.)
Hier (idem)
Hier (omschrijvingen komen nog)
Hier
Hier
Hier
Hier
Octopus, inktvis
Hier
Octopus
Hier
Hier
Oesters
Hier
Rivierkreeft
Hier
Hier
Scheermes
Hier
Zee-slakken
Hier
Hier
Kikkers
Kikkerdril en kikkervisjes
Hier
Vis
Hier (iha)
Hier (iha)
Hier
Hier (vs. rode wijn)
Bacalao, zoutevis, bakkeljauw
Hier
Forel
Hier
Hier (Amerikaans)
Elft
Hier
Geep
Hier
Hier
Haai
Hier
Haring (zoute, zure en gerookte)
Hier
Haring (zure)
Hier
Haring (gedroogd)
Hier
Haring (zoute)
Hier (Duits, met aardappelen)
Heek
Hier
Hier (in groene saus)
Heilbot (gerookt)
Hier
Hengelvis, hozemoos, zeeduivel
Hier
Kabeljauw
Hier
(Standkabeljauw)
Hier
Kwiekwie
Hier
Makreel
Hier
Hier
Meerval
Hier
Paling
Hier (Vlaanderen)
Hier (alweer Vlaanderen)
Hier (in groene saus)
Roodbaars
Hier
Sardien (gezouten/gedroogd)
Hier
Snoekbaars
Hier
Tonijn, rauw, voorgerecht
Hier
Tonijn, gepekeld
Hier
Vis-sticks, Fish Fingers
Hier (met gember)
Hier (beetje zelfde verhaal maar in vergelijking met andere vis)
Zeebrasem (Besugo, Red Snapper)
Hier
Walvis
Hier
Zeeduivel
Hier
Duif (wild)
Hier
Kapoen
Hier
Kip
Hier (fokken en slachten)
Hier (slachten)
Hier (Nigeriaans)
Hier (Vlaams)
Hier (met witlof uit de oven)
Hier (knoflook)
Hier (lontong-soep)
Hier (met Sherry)
Hier (spit of grill)
Gemarineerd / gestoofd
Gestoofd
Gestoofd, zoetzuur
Met rode wijn (Coq au Vin)
Hier (Soepkip)
Konijn (tam)
Hier (iha.)
Hier (met bier)
Hier (gebakken met knoflook)
Hier (met linzen)
Hier (met slakken)
Hier (zoetzuur, Italiaans, waanzinnig mooi recept)
Vlees iha
Hier.
Rundvlees
Somalië, Ethiopië
Entrecôte, ribeye Hier
Gekookt Hier
Hier
New Yorker Hier
T-Bone, New Yorker, Porterhouse en Côte à l'os Hier
Gehakt
Hier
Hier
Hier
Hier (bal met een ei erin; zie ook bericht erboven)
Cecina / Bündnerfleisch / Viande des Grisons
Hier
Groninger worst
Hier (onderaan)
Moeflon, wild zwijn
Hier
Lamsvlees
Hier
Hier
Lams-koteletten
Hier (zelfde als vorige link!)
Lams-pootjes
Hier (zelfde als vorige link!)
Paarde- / veulenbief
Hier
Hier
Hier
Orgaanvlees
Andouillettes
Hier (pens-worst)
Hart
Hier
Kabeljauw-wangetjes
Hier
Kop
Hier en Hier (lams-, schape-, geite-.)
Lamskop
Hier (foto's)
Lamsdarm
Hier
Lamskloten
Hier
Lamskop, schapenkop, geitenkop
Hier
Maagjes (van gevogelte)
Hier
Nier
Hier
Pens
Hier
Schelvislever
Hier
Tong
Hier
Varkenskaak, gepekeld
Hier (geen echt orgaanvlees, maar goed)
Varkensnet, buikvlies
Hier
Varkenspoten
Hier
Hier (met rode kool)
Uier
Hier
Koeiehuid
Hier
Kaas (als nagerecht of hapje)
Engelse kaas
Hier
Franse kaas
Hier
Nederlandse kaas hier.
Hier
Hier
Sardijnse wormenkaas
Hier onder Corsica
En Hier
Fruit
IHA
Hier.
Hier (tropisch).
Aalbessen (rood en wit)
Hier
Abrikozen
Hier
Doerian
Hier
Frambozen (rood en wit)
Hier
Kersen
Hier
Kruisbessen
Hier (geen recepten maar info iha.)
Kwetsen
Hier
Mango
Hier
Pruimen (gedroogd)
Hier
Pruimen (Wichters, Mirabellen, Kwetsen)
Hier
Hier
Hier
Jam-spul
Citroen
Hier
Kweepeer
Hier
Hier
Pastinaak
Hier
Vijgen
Hier
Diversen
Citroen
Hier (bakken)
Hier (ijs)
Cocos
Hier
Eiwit (taart)
Hier
Inktvis-inkt
Hier
Knof
Hier
Limoen
Hier (iha)
Pepers
Hier
Hier (kweek)
Hier
"Pizza-olie"
Hier
Truffel
Hier
Heet spul
Chili-pepers Hier
Hier
Mosterd
Hier
Hier
Hier
Sambal en zo
Hier
Thai Curry Paste (rood, groen en zwart)
Hier
Soja-saus etc.
Hier (Nuoc Mam, Cá Cóm, Oil of Oolichan etc.)
Zwarte gefermenteerde boontjes
Hier onderaan
Idem en ook Black Bean Sauce
Hier
Kruiden
Daoen / daun salam ("Indische laurier")
Hier
Hier
Gember
Hier
Hier (vissticks)
Hier
Hier
Kardamom
Hier (met rode kool)
Kencur / Kentjoer
Hier
Hier
Laos
Hier
Laurier en consorten
Hier
Laurier (vers)
Hier
Limoen, gedroogd
Hier
Selderijzout
Hier
Vier- of vijfkruidenpoeder (Frans en Chinees)
Hier
Zeezout, grof
Hier
Kefir
Hier
Bier, wijn, cider etc.
Hier
Boodschappenlijst voor expatriates
Hier
Publié par Maarten à 20:03:00