zondag 13 april 2008

Aardappelen en zo


Gisteren of eergisteren stond er iets in NRC. Je moet aardappelen altijd in de schil koken, ivm. iets van verlies aan zetmeel.
Nou kook ik mijn aardappelen altijd in de schil, maar ik gebruik dan wel biologische, want je wil het op de schil neergeslagen gif (cultuur en later tegen spruiten) niet in je kookwater hebben.

Trouwens, ik kook haast nooit aardappelen. Ik stoof of bak of frituur ze meestal. Of puree.

Heb ik dat hier al verteld? Aardappelen stoven? Waw.
Olie, ui, knof, wat boter (tegen het aanbakken), kleine blokjes aardappel, roerend bakken, stoofvloeistof erbij, stoven etc.

En nou ga ik met m'n voeten een kwartier in een emmer warm water zitten want ik moet m'n teennagels knippen.
"À la minceur des épluchures, on connâit (ook: "qu'on voit" of "que se lit") la grandeur des nations". Jaques Brel.



In het leger.
Aardappelen schillend.
"Aan de dunte van de schil, kent men de groote van de natie".

Aan de lengte van iemands teennagels, kent men de afwezigheid van een vriendin.