dinsdag 1 april 2008

Bericht ontvangen: niet alle recepten Eetclub gepubliceerd


O. Misten blijkbaar die courget en Arretje's Cake.

Courget.
Snij het kapje van een courget.
Hol min of meer uit met een thee-lepeltje.
Dep droog van binnen. Wrijf van buiten en van binnen in met walnoten-olie of, dat is sjieker, hazelnoten-olie.
Besprenkel van binnen met zoet of half-zoet/half pikant of, dus, pikant paprikapoeder. Laat groene olijven zonder pit erg goed, enkele keren in vergiet omschuddend, uitlekken (ze zitten in pekel, en zout hebben we al genoeg met die olijven).
Flink geraspte kaas over de olijven en gratineer op 170 graden.
Dekseltje, ook met olie, de laatste minuut ernaast. Bij serveren erop.

Arretje's.



Je kan tig recepten op internet vinden, alleen: het was een kinder-recept, zonder oven, en dus met rauw ei. Wat niet verstandig is.
Mijn recept.
Laat in een scheut melk, tegen de kook aan, een vanillestokje trekken, in de lengte doorgesneden en ook dwars een keer.
Roer af en toe om.
Haal de stokjes uit de melk.
Smelt in de melk 125 gram bittere chocolade.
Haal van het vuur en werk er 200 gram witte basterdsuiker door.
Roer regelmatig om, tot de suiker is opgelost.
Smelt 200 gram boter op laag vuur.
Brokkel een rol maria-koekjes.
Klop drie eieren goed los.
Klop de eieren door de boter en laat goed warm worden (salmonella!) au bain-Marie.
Roer het chocoladespul, van het vuur af, enigszins koel.
Meng alles en stort in een met boter ingekwastte cakevorm.
Laat goed koelen.
Snij de cake los van de wand van de vorm, stort (eventueel de vorm even omgekeerd onder de warme kraan houden) en snij in plakken.
Serveer met slagroom.
Eventueel kunnen er ook in rum geweekte rozijnen door.




Die hadden we al laatst, ik bedoel een foto van Arretje's, maar dit is een andere.