donderdag 29 mei 2008

Volgende Eetclub eindelijk definitief.


Behalve de datum dan. Zie de mail van vandaag.
Maar goed.

* Borrelhapjes: Thais spul; gedroogde inktvis, idem manggo etc.
* Artisjokken met Noilly Prat-roomsaus. (Noilly Prat: dé witte, Franse, Vermout die je in de keuken gebruikt.)
* Bacalhao (zoutevis) uit de oven, met in dezelfde schotel aardappelen, tomaat, champignons, peterselie, zwarte olijven, knof, ui en olijfolie natuurlijk. Op de manier van Porto. Zoek op bacalhao in dit blog.
* Franse kazen, want met alle gezoek naar vreemde kazen hadden we dat nog niet.
* "Bûche" van kastanje-puree, chocolade, boter en suiker.

Een Bûche is een "stronk", gebak in de vorm van een boomstronk. Typisch voor de Kerst maar ik moet van die blikken puree af.
Hier (nieuw venster)
Hier
Hier

Uhh, ik heb nog hulp nodig, vooral omdat we mooier gaan decoreren, op dringend verzoek van H. (die overigens niet inging op mijn antwoord dat hij welkom was als dusdanige hulp...)

Vertelde ik dit al? Heb een oorspronkelijk Indiasche maar uit Suriname afkomstige buurvrouw. Die komt een keer Hindoestaans koken. Dat de vlamme uit je bek slaan.
Misschien kookt ze wel Kwiekwie.



Mijn lekkerste met kwiekwie (diepgevroren bij de toko, kost nop) is:
Kwiekwie met gember-tomatensaus
Ontdooien.
Goed wassen, alle uitsteeksels behalve de kop eraf knippen (ook die twee stekels onder hun kop), darmen eruit en van binnen en van buiten, vooral op de snijvlakken, goed met limoensap insmeren.
Rondom op hoog vuur in flink olie bakken tot ze licht van kleur zijn.
Serveren met een tomatensaus met daarin flink verse gemberwortel (samen met de knoflook toevoegen).
Op smaak brengen met eventueel nog wat gemberpoeder.

Maar ja, of dit Hindoestaans is...

Die twee stekels onder de kop, die kunnen ze "wijd open - vast zetten"; probeer maar als ze ontdooid zijn. Die gebruiken ze om zich tegen snelle stoming in vast te zetten.