zaterdag 12 april 2008

Mengelwerk weer


1]
Schoot me in ene te binnen: "una ristra de pimientos secos", een sliert droge rode pepers. Zo worden ze in allerlei landen verkocht.



Mocht iemand er ergens ooit een tegenkomen, dan hou ik me aanbevolen.
Iha. worden ze pimientos choriceros genoemd, pepers om te verwerken in chorizo.

Deze zijn uit La Rioja. Iha. zijn ze uit noord Spanje, van waar ook de beroemde Espelette peper.



2]
Zie de nieuwe link-indeling aan de linker kant, onder het archief.

2] Bos, weer een vraag. Kan je in juni of juli (niet mei, dan hebben we Thais) nog aan meiraapjes komen?



Erg lekker in koude aardappelsoep met prei, vichysoise, hier (nieuw venster zoals altijd).
En ook lekker, net als wortel, "glacé".
Hier. De truc is: koken in water, met daarin boter en suiker, als zowat gaar is het water weggekookt en de boter en de suiker maken er (roeren!) een caramel-laagje omheen.

3]
Ook dat schiet me in ene te binnen. Nog nooit gemaakt voor de Eetclub en zó lekker: perkedel.
Hier.



Prettig weekend!