woensdag 3 september 2008

Risi Bisi


Ook wel Risi e Bisi, rijst met doperwten.
Vandaag.
Met kriel-ei'tjes erin gepocheerd.



Smelt boter in een braadpan en doe daar gehakte ui bij en gehakt rookspek.
Breng in een sauspan vleesbouillon aan de kook.
Doe risotto-rijst bij de boter en verse doperwten.
Giet er een flinke scheut bouillon bij en blijf omroeren op hoog vuur, een minuut of vijf.
Giet er dan steeds wat van de bouillon bij tot je voldoende vloeistof in de pan hebt om de rijst in te kunnen koken.
Het eindresultaat moet meer soepig dan risotto-achtig zijn. Zoals je op de foto ziet (*).
Peper en zout, en roer er geraspte Parmezaan door.
Bestrooi met gehakte peterselie en laat vijf minuten van het vuur af staan vóór het serveren.

*: Lijkt een beetje op een kruising tussen paella en arrroz caldoso (hier; alle links in nieuw venster hier).

Lijkt een beetje op Riz Cantonais.



Maar dat is ook met gekookte ham.

Korte post vanavond. Erg druk...