Ook wel Rolling Thunder Tour
en "Peperbolletjes"
Ik proefde ze met witte rijst gekookt met wat zout.
Groene peperbolletjes, droog, molentje
Je moet relatief veel gebruiken
Het pikante hangt achter in je mond en blijft hangen
Mengt zich nauwelijks met de smaak van waar je het op doet
Groene peperbolletjes op pekel en azijn, uit de winkel
Smaakt sterker
Effecten als hierboven
Bob Dylan (maar dat dacht u al)
Groene peperbolletjes op pekel en azijn, huisvlijt
Recept zie pudding, uhh, gisteren
Als hierboven maar frisser
Ik denk dat je relatief wat meer azijn en wat minder zout moet gebruiken, en dat corrigeerde ik al daar
Rode "peperbolletjes", droog, molentje
Smaak onvergelijkbaar maar wel mooi
Niet te zeggen waarbij het goed zou smaken
Gaan we testen; het molentje staat voorlopig op tafel
U hoort nader van ons!
Rode "peperbolletjes" op pekel en azijn, hausmacher
Dat moet met meer pekel en minder azijn
Het kan niet goed tegen de smaak van azijn
Gaan we opnieuw doen
Wacht op nadere berichten!
Staartpeper, Cubebe, droog, molentje
Zie hier
Dat is een heel anders smaak, en terpentijn-achtig (wat in veel keukens wordt gewaardeerd)
Dat zetten we ook op tafel en u hoort het
Joan Baez
Pipali, Long pepper, droog, molentje
Dat is wel geen bolletje, maar goed.
Zie hier
Dat zijn eigenlijk aan elkaar gegroeide besjes van een pepertrosje
Als zwarte peper, maar fijner van smaak
Wel helemaal achter in de mond ineens een pikantje en wat later bij je lippen ook, vreemd genoeg
Paradijskorrels, Melegueta, droog, molentje
Zie hier
Familie van gember
Een mooie, moeilijk te omschrijven smaak, dat moet je zelf proeven
Niet te scherp, mooi aromatisch
Lijkt me overal bij te passen
Woody Guthrie (achter rechts)
Szechuan "peper", droog, molentje
Zie hier
Dat zijn gedroogde en daarbij opengesprongen minuscule citrusvruchtjes
Een diep aromatische, weinig pikante smaak
Niet zo gebruiken, maar roosteren, platdrukken en door een warme hap
Japanse "peper", droog, molentje
Familie van die Chinees
Zie hier
Die heeft sterker dan Szechuan peper, en net als die Szechuan peper-olie (van Szechuan peper, niet die rode van Szechuan peperS want dat heb je ook, zie hier) dat numb making effect, zie hier. Daardoor gaan gerechten anders smaken, omdat je bepaalde smaken dan extra goed proeft en andere niet. Behalve de Chinezen doen ook de Batak dat.
Net als Szechuan peper: bakken enzovoorts.
Witte en zwarte peper tot slot, droog, molentje
Wie zegt dat het hetzelfde smaakt, of dat witte peper "minder" smaakt (ipv "anders"), die is een kletsmajoor of die heeft geen smaak, laten we het daar maar bij houden