Vandaag foto's van inkopen
Formaggio di fossa met vijgen
Formaggio di fossa met vijgen
Mytilus edulis
Zie de eerste aflevering hier (alle links hier in een nieuw venster).
De laatste vier recepten die ik op de computer heb staan
Verder heb ik net een proeverij achter de rug met ham en worst en kaas en wijn, dus het is al laat...
Mosselen, roerbak
Roerbak mosselen in arachide-olie met wat sesam-olie, met knoflook, verse gember, lente-ui en rasp van limoenschil.
Bak op hoog vuur tot de eerste mosselen opengaan, en ga dan verder op lager vuur tot ze allemaal open zijn, met wat chili-saus erdoor en limoensap.
Werk er juist voor het opdienen wat dark soy door.
Knippa
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Mosselen met diverse groenten
Maak een tomatensaus met olijfolie met daarin gele paprika, courget, redelijk wat knoflook en een fijgehakt rood pepertje.
Haal rauwe mosselen uit en kook ze in enkele minuten gaar in de saus.
Serveer met rijst.
Vreemd lange Madame Jeanette
Beetje type Maleise cili [tsjIElie] goronong, zie hier
Gepaneerde mosselen
Mexico
Kook mosselen.
Maak een roux; maak er een dikke saus van met hete melk, het gezeefde kookwater van de mosselen, witte wijn, laurier, tijm, foelie, kruidnagel, peper en zout.
Roer daar stukjes gekookte mossel door. Je maakt een ragoût dus.
Laat goed koelen en vul er mosselschelpen mee. Koel ze goed.
Paneer en frituur, of haal door beslag en frituur, of bestrooi met paneermeel en bak op z'n kop in de pan.
Dit is een wat sjieker recept dan die Spaanse mosselkroketten van laatst.
Mosterd grof
Denemarken
Spaghetti met mosselen
Spaghetti alle cozze
Spaghetti koken.
Als de spaghetti gaar is die in een pan met wat goed warme olijfolie doen, en er op hoog vuur verse moselen en wat peterselie doorwerken.
Blijven omroeren tot de schelpen allemaal open zijn.
A la marinera, Spanje
Ongeveer hetzelfde, maar in de olijfolie is wat knoflook gebakken, en de saus wordt gebonden met een papje van witte wijn en maizena.
Serveer met citroen.