dinsdag 12 augustus 2014

Courtine


Simenon en Maigret gaan aan tafel

"Hij at bouillabaisse in een klein proper restaurant, alleen en in een hoekje. Hij had er niet het plezier van dat hij had verwacht. Dat lag aan zijn gemoedstoestand."

Maak de vis gereed: rascasse, poon, zeelt, zeebrasem, pieterman, zeebaars, lipvis, sidderaal, congeraal, grijze rascasse, zeeduivel.
Doe in een pan gesneden ui, wit van prei, knoflooktenen, tomaat, venkeltakjes, tijm, laurier, een stuk sinaasappelschil, saffraan, z/p en flink olijfolie.
Voeg de stukken stevige vis toe, met grote langoustines en kleine krabben.
Roer goed om, doe er kokend water bij, zet op hoog vuur en laat zes minuten hard koken. Doe er dan de rest van de vis bij en laat zeven minuten hard koken. Proef op p/z.
Leg sneden oud boerenbrood op diepe borden, de vis daarop en de soep eromheen.