woensdag 4 september 2019

Weer geen patatten!




En ook geen pasta en geen rijst en geen bonen



Rotolo

Deeg dus

Met tomaat, knoflooksalami en kaas


Deeg maken als voor pizza

Uitrollen

Tomatenprut erop (van Mutti!)

Groene kruiden

Gesnipperde ui

Knof

Flink zwarte peper

Stukjes zwarte olijf, droge soort

Vers geraspte kaas (ik nam Alta Badia)

Parma ham

Oprollen

Oven




Wilde rijst

Met Filet mignon en appelmoes


Appelmoes maken van zo rood mogelijke Jonagold

Koelen

Wilde rijst een half uur weken

Koken met zout
Kleinste pit, plaatje, hoog vuur, althans net tegen de kook aan houden
Pas op: het eindproduct heeft vijf keer het volume van het beginproduct
Koken tot alle zaden open zijn en je het witte binnenste ziet van alle zaad (dat gaat onregelmatig)
Afgieten en 10 minuten met deksel erop laten staan

Boter, rode ui, knof...
Warm houden

Uit de pan en er een Filet mignon in bakken

Serveer met vers gemalen rode penja peper
("rode": dat heet zo maar het is gewoon de zwarte; je hebt ook witte)(Fors heet)




Gnocchi van durum gries

Met gruyère, bacon, paprika en paprikasaus


Kook aardappelen in gezouten water

Afgieten, pureren

Plus ei en durum gries > gnocchi

Met een vork wat plat drukken zodat er ribbeltjes op komen (= groter oppervlak = sneller gaar, met als rigati pasta)

Koken, afgieten

Olijfolie, bak paprika, uit de pan

Olijfolie, ui, knof...

Pikante paprikapuree (Turk)

Banyuls, inkoken

Stukjes zwarte olijven, doge soort

Ovenschotel, gnocchi, saus, bieslook, baconstukjes, paprika, kaas




Funchi hasá

Met kaassaus van oude Goudse, en doperwten


Polenta (funchi) maken en in een cakeblik laten koelen

Storten en plakken > vissticks van snijden

Olijfolie, sjalot, knof, witte peper...

Melk, witte wijn, oude goudse...

Kirsch met maizena erdoor...

Doperwten koken in bouillon

Vingers bakken in neutrale olie




Mini chaussons

Met gegrilde groente, knoflooksalami, tomatenprut en kaas


Die groente dat zit in potjes in de super
Neem de soort van paprika, tomaat, courget en zilveruitjes
Afgieten (olie opvangen en voor ander bakwerk gebruiken)

Peterselie en p/z door die groente

Piedeeg maken en rondjes uitsteken

Knoflooksalami erop, tomatenprut, groene kruiden, die groente, stukjes zwarte olijf (jawel, droge soort), kaas (ik gebruikte emmentaler)(geen Franse zooi kopen!)

Deeg omhoog vouwen

Oven