Chausson met tomatensaus en geitenkaas
Recepten uit de pers
De New York Time
Toscaanse tomaten-brood stoof
Hij schrijft "I could go the panzanella route", maar dat is onzin.
Panzanella is een echt zomerrecept, en dit is een winterse pot
Oud boeren brood in stukken
Olijfolie, gehakte knof...
Stukken tomaat en het sap...
Groentebouillon ("low sodium")...
Brood erbij...
Vuur uit, basilicum, p/z
Borden, parmezaan, olijfolie, basilicum
Én bacon
Washington Post
Allemaal verhaaltjes over de keuken van Emilia Romagna
Tortellini in brodo
De kippenbouillon ervoor moet je maken van oude kippen
Ja, Jezus, soepkip...
"en er zit wat parmezaan doorheen"
Wat ie niet weet is dat dat korsten zijn
Maccheroni al petine
Dat zijn van die opgerolde flapjes, waarvan je driehonderd soorten hebt
Tortelloni met ricotta
En Beurre noisette en salie
Een ragù
Met tagliolini
Aniolini
Gevuld met vlees
Geserveerd met Alfredo saus (kaas-roomsaus)
Gnocchi fritti
Gefrituurde stukjes gnocchideeg
(Dat doet denken aan die onvergetelijk overheerlijke Pommes dauphine)
Met daarover charcuterie
Pasta carbonara
Otto Kleynejan van de Volkskrant
Dus hou je vast!
"er is ergens een auteur die een beetje slagroom in de carbonara gebruikt"
Lees: elke Nederlandse apelul en apekut gebruikt er room in...
"een koekenpan om het spek in te bakken"
Hij weet wel dat het met guanciale moet, maar dat bakken is een doodzonde
Uitsmelten, ja!
"het eimengsel mag maar weinig verhit worden"
Lees het eimengsel mag helemaal niet verhit worden
"De hitte van de pasta doet het ei bijna stollen, dat maakt de saus"
Gelul
Het moet juist totaal níet stollen!
En het wordt niet gemaakt met "parmezaan of pecorino"
Het wordt gemaakt met Pecorino romano
(Pecorino betekent in het Italiaans zo ongeveer hetzelfde als ons woord kaas)
Het verhaal is overigens volledig overgeschreven uit The Guardian
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Mainzer Beobachter
Pasta alla Norma
(Intellectuelen in de zaal?)
Aubergine met olijfolie in de oven bruinen
Olijfolie, kleine blokjes rauwe ham...
(Dik gesneden ham in stukjes)
Uit de pan en op keukenpapier
Sjalot, knof, verkruimeld gedroogd Spaans pepertje in de pan...
Stukken tomaat...
Geprakte tomaat uit blik plus het sap...
P/z?
Kook rigatoni
Aubergine bij de tomatenprut
Gehakte mozzarella erin laten smelten, roerend
In kommen, ham erop en tuinkruiden
Serveer met Fleur de sel