maandag 9 september 2019

Raar brood



Aldi
"Uit de steenoven"


Hieronder twee foto's


De eerste: de ongebakken onderkant

Geen regelmatig gaatjespatroon, dus inderdaad uit een steenoven?

De bobbeltjes díe je ziet, dat is normaal voor steenovenbrood




Wat is een steenoven?

Een oven met onderwarmte

Een vloer van tegels die van onderen met gas verwarmd worden, of waarop eerst vuur gestookt is

In beide gevallen is de vloer heet, en op die vloer bak je

Kijk onderop stokbrood of "vloerbrood" in de supermarkt, en je ziet het patroon van de gaatjes in de "couche", de mat waarin het brood hangt, in de elektrische, de hetelucht oven




Gebakken

Dat ziet er goed uit


Hieronder: de gebakken onderkant

Twee lichte strepen (de linkse is niet erg goed te zien): de voegen tussen de tegels op de vloer in de oven




De ultieme proef

Brood uit de elektrische oven heeft altijd een slecht gebakken laag onderin

Dit brood niet, zie hieronder

Maar wacht, het is ook niet, zoals het hoort bij brood uit een steenoven, een extra goed gebakken laag: grotere luchtbellen




Het is dan ook geen echt steenovenbrood

Zie hieronder die rare moet

Wat is dat?

Dat was de bovenrand van het keramieken bakje waarin het brood ongebakken gelegd is, en wat ze door een tunneloven hebben geschoven...




Nog iets


De geur

Openbreken, en het ruikt helemaal niet mooi


Smaak: enorm slecht

Ronduit víes