Foto's vandaag: tteok frituren
Tteok zie hier; iets scrollen
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Je hebt ze vers en gedroogd
Verse koken of frituren (zonder eerst te koken!)
Gedroogde lang weken, koken
Eindelijk weer eens vis!
Sardines marocaines
Libération
Sardines schoonmaken, uithalen, kop en graat, spoelen, uitlekken
Blend peterselie, korianderblad, knof, zoet paprikapoeder, komijnzaad, cayenne, citroensap, zout
Sardines met een deel ervan vullen
Rauw ei door de rest van het mengsel
Wentel de sardines erdoor, bebloem, bak in olijfolie
Koudgerookte haring met grapefruit en venkel
Volkskrant
Volgens Sake Klootweg een Italiaans gerecht
Dr zit geen haring in de Middellandse Zee, Kwake!
"Waarom ken ik toch zo weinig haringrecepten?"
Wat denk je, onnozelaar
Ik zou zeggen Kijk eens hier
En kijk eens hier
Dat was nav een opmerking van Otto Kleynejan dat er geen recepten bestaan waarin je met zoute haring werkt, de indrukwekkende kletsmajoor met z'n dikke boeken met op elke twee pagina's een blunder
Of bedoelt hij geen recepten met spekbokking of brado (want zo heet koud gerookte haring, respectievelijk in z'n geheel, en opengeklapt uitgehaald kop eraf)?
Zie dan Cravattine hier (ff scrollen)
Rauw en gefrituurd
Zwaardvis
Madera
Frankfurter Allgemeine
Deze man of vrouw, dat stond er niet bij, weet waarover hij praat
Hier denkt elke culischrijver dat dit hier zwaardvis is, culinair gesproken
Maar nee
Culi betekent zwaardvis niet vis met zwaard, maar zwaardvormige vis
Zie hier
Peixe espada op Madera, vis zwaard
Klassiek
Met knof platte moten in olijfolie bakken
Serveren met olijfolie waarin veel heel fijngesneden knof en peterselie langdurig heeft liggen smaakafgeven
(Koele, niet koude plek; regelmatig roeren)
En met grof zeezout, friet en ratatouille
Madera
Marineren in madarijn- en pasievruchtsap
Spiesjes grillen op laurierhout
Met bakbanaan serveren
Ik serveerde die dingen bij champignonsaus met garnalen