En ook geen pasta en geen rijst en geen bonen
Rotolo
Deeg dus
Met tomaat, knoflooksalami en kaas
Deeg maken als voor pizza
Uitrollen
Tomatenprut erop (van Mutti!)
Groene kruiden
Gesnipperde ui
Knof
Flink zwarte peper
Stukjes zwarte olijf, droge soort
Vers geraspte kaas (ik nam Alta Badia)
Parma ham
Oprollen
Oven
Wilde rijst
Met Filet mignon en appelmoes
Appelmoes maken van zo rood mogelijke Jonagold
Koelen
Wilde rijst een half uur weken
Koken met zout
Kleinste pit, plaatje, hoog vuur, althans net tegen de kook aan houden
Pas op: het eindproduct heeft vijf keer het volume van het beginproduct
Koken tot alle zaden open zijn en je het witte binnenste ziet van alle zaad (dat gaat onregelmatig)
Afgieten en 10 minuten met deksel erop laten staan
Boter, rode ui, knof...
Warm houden
Uit de pan en er een Filet mignon in bakken
Serveer met vers gemalen rode penja peper
("rode": dat heet zo maar het is gewoon de zwarte; je hebt ook witte)(Fors heet)
Gnocchi van durum gries
Met gruyère, bacon, paprika en paprikasaus
Kook aardappelen in gezouten water
Afgieten, pureren
Plus ei en durum gries > gnocchi
Met een vork wat plat drukken zodat er ribbeltjes op komen (= groter oppervlak = sneller gaar, met als rigati pasta)
Koken, afgieten
Olijfolie, bak paprika, uit de pan
Olijfolie, ui, knof...
Pikante paprikapuree (Turk)
Banyuls, inkoken
Stukjes zwarte olijven, doge soort
Ovenschotel, gnocchi, saus, bieslook, baconstukjes, paprika, kaas
Funchi hasá
Met kaassaus van oude Goudse, en doperwten
Polenta (funchi) maken en in een cakeblik laten koelen
Storten en plakken > vissticks van snijden
Olijfolie, sjalot, knof, witte peper...
Melk, witte wijn, oude goudse...
Kirsch met maizena erdoor...
Doperwten koken in bouillon
Vingers bakken in neutrale olie
Mini chaussons
Met gegrilde groente, knoflooksalami, tomatenprut en kaas
Die groente dat zit in potjes in de super
Neem de soort van paprika, tomaat, courget en zilveruitjes
Afgieten (olie opvangen en voor ander bakwerk gebruiken)
Peterselie en p/z door die groente
Piedeeg maken en rondjes uitsteken
Knoflooksalami erop, tomatenprut, groene kruiden, die groente, stukjes zwarte olijf (jawel, droge soort), kaas (ik gebruikte emmentaler)(geen Franse zooi kopen!)
Deeg omhoog vouwen
Oven