Aldi
"Uit de steenoven"
Hieronder twee foto's
De eerste: de ongebakken onderkant
Geen regelmatig gaatjespatroon, dus inderdaad uit een steenoven?
De bobbeltjes díe je ziet, dat is normaal voor steenovenbrood
Wat is een steenoven?
Een oven met onderwarmte
Een vloer van tegels die van onderen met gas verwarmd worden, of waarop eerst vuur gestookt is
In beide gevallen is de vloer heet, en op die vloer bak je
Kijk onderop stokbrood of "vloerbrood" in de supermarkt, en je ziet het patroon van de gaatjes in de "couche", de mat waarin het brood hangt, in de elektrische, de hetelucht oven
Gebakken
Dat ziet er goed uit
Hieronder: de gebakken onderkant
Twee lichte strepen (de linkse is niet erg goed te zien): de voegen tussen de tegels op de vloer in de oven
De ultieme proef
Brood uit de elektrische oven heeft altijd een slecht gebakken laag onderin
Dit brood niet, zie hieronder
Maar wacht, het is ook niet, zoals het hoort bij brood uit een steenoven, een extra goed gebakken laag: grotere luchtbellen
Het is dan ook geen echt steenovenbrood
Zie hieronder die rare moet
Wat is dat?
Dat was de bovenrand van het keramieken bakje waarin het brood ongebakken gelegd is, en wat ze door een tunneloven hebben geschoven...
Nog iets
De geur
Openbreken, en het ruikt helemaal niet mooi
Smaak: enorm slecht
Ronduit víes