Zie de eerste aflevering van deze mini serie hier
(alle links hier in een nieuw venster)
Gerookte gesauteerde zalm
Sauteer niet te dun gesneden stukken gerookte zalm ("snippers" zijn hiervoor prima geschikt) in hete boter
Leg op warme borden, roer citroensap door de boter en serveer de boter over de zalm
Soep van gerookte bokking
Blend goed schoongemaakte bokking met visbouillon
Voeg visbouillon toe tot soepdikte en breng aan de kook
Proef op peper
Klop ei goed homogeen met room en laat het wat dik worden au bain Marie
Werk door de soep
Serveer met bieslook erover
Soep met gerookte vis en mais
Gebruik geen gerookte zalm of makreel maar gerookte bokking of haring of zo
Haal de filets van de vis en haal daar het vel af
Leg ze in een pan, bestrooi met gesnipperde ui en giet er melk bij; de vis moet onderstaan
Breng niet te snel aan de kook met wat peperkorrels en laurier, en laat 12 minuten zachtjes doorkoken
Haal de vis uit de pan, zeef de vloeistof, doe die terug in de pan, laat aan de kook komen en bind met maizena
Trek de vis in stukjes, doe terug in de pan en voeg ook uitgelekte mais toe
Breng tot bijna aan de kook en serveer na op zout geproefd te hebben
Gerookte heilbot, forel-eitjes en radijs
Kook eieren hard
Snij kop kont van radijsjes en leg ze een half uur in koud water
Afgieten, drogen
Vul per persoon een half gekookt eiwit met forel-eitjes
Maak mooie borden met sla, gerookte heilbot, radijs en het gevulde ei
Eet de heilbot met de radijs, en het ei dus met de forel-eitjes
Zie de volgende aflevering hier