Voor de broodnodige variatie:
Vandaag foto's van kaas die ik onlangs at
Vandaag foto's van kaas die ik onlangs at
Smaakt niet bij mosselen!
Gerookte Brie, hierboven
Lijkt in geen enkel opzicht op Brie
Zie de eerste aflevering van deze waanzinnige serie hier
(alle links hier openen in een nieuw venster)
Eerst ff wat links
Vier mosselgerechten die ik niet zou maken, zie hier
Dit hier lijkt me ook niks
Venkel en Ricard is dubbel op, en daar dan ook nog vanille bij...
Waar ik nog over loop te denken
Risotto met mosselen, pasteitjes met mosselen, mosselsaus bij vis (goh!)...
Ik hou u op de hoogte!
Vandaag "diversen"...
Superieure Brie de Meaux
Alexandre Dumas
Le grand Dictionnaire de Cuisine
Mosselsoep
Maak een pot-au-feu, maar niet heel "gevuld"
Laat uren trekken
Kook veel witte ui en veel tomaten samen, zachtjes, een uur
Draaizeef, vleesgelei erbij, p/z, heel langzaam inkoken
Maak een court-bouillon met witte wijn, bouquet garni, wortel, azijn, p/z
Open er de mosselen in
Uit de pan
De kookvloeistof bij de tomaten en ook de gezeefde vloeistof van de pot-au-feu
Olijfolie, geplette knof
Langzaam steeds wat van de tomatenprut etc. erbij
Warm er de mosselen in op
Cailladou
Ingepakt in Herbes de Provençe
De Avontuurlijke Keuken
Mosselen met crème fraiche
Witte wijn met wat water en tijm, laurier, peterselie
Tijdje laten sudderen (ik verbeter het gerecht)(ook weer een court-bouillon), afkoelen
Open er mosselen in
Uit de pan
Kookvloeistof inkoken met wat sjalot en/of wit van prei
Mosselen uithalen
Crème fraiche door de saus
Van het vuur af er klontjes boter doorheen kloppen
Iets warmen, voorzichtig, niet koken
Mosselen erin warmen
"Serveer met warme blokjes geblancheerde komkommer, met een klontje boter en wat dille erdoor"
Fior di Pecura
Mosselen met saffraansaus
Saffraan in witte wijn weken
Dezelfde court-bouillon als boven, maar met sjalot erbij (ik verbeter het recept)
Open de mosselen erin
Uit de pan en later uithalen
Boter, knof...
Roux...
Gezeefd kookvocht met de wijn met de saffraan...
P/z en wat cayenne...
Van het vuur af binden met ei waardoor room en citroensap is geklopt
Warm er de mosselen in, en serveer ze met peterselie erover
Extra oude Goudse
Nog net niet brokkelig
Mosselsoep met saffraan
Maak weer court-bouillon met sjalot (flink wat; het wordt soep)
Open de mosselen erin
Uit de pan, koelen, uithalen
Kook visfond in
Boter, sjalot, wortel, venkelzaad (niet teveel!)...
Bleekselderij...
Bloem...
Gezeefd kookvocht, visfond, stukjes erg rijpe tomaat, kervel als je eraan kunt komen, room, p/z...
Mosselen erin warmen
Serveer met citroen
Naamloze Corsicaanse schapenkaas
Zie de volgende aflevering hier