De giraffenverzameling van E.
Zie de eerste aflevering van deze miniserie hier
(alle links hier in een nieuw venster)
Quiche met gerookte paling
Maak een quiche zoals met zeevruchten maar van gerookte paling, die natuurlijk niet geblancheerd moet worden
Werk er stukjes gedroogde tomaat door en groene kruiden
Quiche met zeevruchten
Maak brokkeldeeg
Beleg de ingevette bodem van een ovenschaal met het deeg en bak de bodem blind tot die bruin is
Laat enigszins afkoelen
Blancheer zeevruchten
Klop ei en room goed door elkaar met p/z, meng er de goed uitgelekte zeevruchten door (houd wat apart) en giet op de quiche-bodem
Oven
Als de quiche half gaar is: decoreren met de achtergehouden zeevruchten en wat vlokjes boter op het oppervlak leggen
Afbakken
De quiche wordt luchtiger als het eiwit apart wordt stijfgeklopt en dan voorzichtig door het mengsel wordt gespateld
Salade van gerookte kip met fruit
Meng blokjes gerookte kipfilet met (aan gewicht de helft) blokjes rookvlees (wat niet te droog moet zijn)
Werk er fruit naar smaak door (druiven, rode grapefruit, appel, perzik, pruim...)
Maak aan met klassieke cocktailsaus, maar met zure room gemaakt
Cocktailsaus, klassiek
Ketchup, maar echt goede (Heinz!), mengen met goede mayo (Zaanse!), armagnac (of eventueel whisky),
Worcestershire en zoet paprikapoeder
Proef op (witte Muntok)peper
Citroen? Gemberstroop?
Cravattine met gerookte haring
Kook de pasta, giet af en spoel koud
Roer er wat olijfolie door want anders gaat het plakken
Bak in wat olijfolie ui en knof aan, en daar komt dan later flink wat vrij fijn gesneden prei bij
Kruiden met wat kruidnagel, wat foelie, wat zwarte peper, wat zoet paprika-poeder, wat oregano, wat basilicum en dat soort dingen
Geen zout
Laten zachtjes garen met een scheut witte wijn
Per persoon een gerookte haringfilet in kleine stukjes snijden (eerst met het vel naar beneden tot op dat vel door de lengte snijden en dan dat vel eraf trekken)
Die stukjes door de groenten roeren en als het redelijk warm is de pasta erin opwarmen
Zure room erdoor werken
De grootste ontbreekt!
Ik zal daar even een foto van vragen!
[Zie aan het eind!]
[Zie aan het eind!]
O ja!
Ik zou nog wat zeggen over gerookte kaas!
Hongaarse heb ik nooit geproefd
Nederlandse is perfect om kaassaus mee te maken
Bij krieltjes!
Gerookte Brie is heerlijk
Ga ik ook een saus met voor bij bedenken komende week
Die Scamorza en zo, gerookt dan dus, dat vind ik niks
Baskische (Idiazabal) ook niet
O ja!
Ik heb even het gevoel voor humor van die Volkskeukenschrijvers opgeteld bij dat van Vreugdeloos en Broekbaard
Resultaat: net iets minder dan dat van een regenworm