Vandaag weer eens inkopen
Mini Surinaamse aubergine
Weinig smaak
Waarom rolmops in de tijd van de nieuwe haring?
Omdat in die tijd ook nieuwe aardappelen gegeten worden met rolmops
Dat gaan we dus doen, met mooie mayo erbij
Ik houd u op de hoogte
En nu we het toch over rolmops hebben: als de haring na juni kuit geschoten heeft en mager is, binnenkort dus, dan wordt er geen zoute haring meer van gemaakt maar zure, en dus ook rolmops
Trouwens in verschillende Centraal-Europese landen heet het apenstaartje zavináč, rolmops.
Dit is werkelijk heel erg goede oestersaus
Rolmops wordt traditioneel gegeten bij Labskaus
En ik ken iemand die niet van rolmops houdt, maar wel van Labskaus met rolmops
Labskaus: stamp van aardappelen, pekelvlees (eventueel Corned beef) en gekookte rode bieten
Naast de rolmops daarbij een extra augurk en een gebakken ei
Erg lekker
Het nationaalgerecht van Bremen
Sülze
Maar Sülze kan in Duitsland ook een Zoervleisch achtig spul zijn
Nog even over die nieuwe aardappelen met rolmops
Of beter: over aardappelen met rolmops
Louis Paul Boon ging vroeger na cafébezoek altijd friet eten bij het frietkot
Friet met een rolmops erbij
Dat doet denken aan die Engelsen die Malt vinegar over hun friet doen
Nooit geproefd, maar ga ik ook eens doen
Lang geleden
Af en toe overdag een klein slokje
Maar goed
Bietensalade met rolmops
Bietensalade (aardappel, biet, uitje, mayo) is lekker met zoute haring erdoor, maar minstens zo lekker met zure haring
En nog lekkerder met rolmops erdoor, de augurk kleingesneden er dus ook door
(Dat neigt naar Labskaus...)
Gebruik niet de ui van de rolmops, maar verse
Enorm opvallend
De kwaliteit van de vis op de markt en in de gemiddelde viswinkel is in Groningen treuriger dan treurig
Als je over de Vismarkt langs de viskramen loopt, dan slaat de stank op je gezicht
En vraag een Groninger eens waar je in het centrum goede haring kan kopen
Staan ze met de mond vol tanden, of ze zeggen Paddepoel, maar ja, dat is niet bepaald het centrum...
De oplichters