Manufactum in Bremen
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Fantastisch!
Het kost wat maar dan heb je ook wat zeg maar
En: alles handgemaakt!
Restaurantrecensies
Savage, Rotterdam
"bijna lauwe mossel met appelsorbet"
"parfait van maanzaad met gedroogde appel"
"'kotelet' van schol"
"vis gepaneerd met vermalen snippers van zijn eigen gedroogde vel"
"makreel met pittig mierikswortelijs"
"geconcentreerde 'stroop' van visgraten"
"brokjes in zout ingedroogde eierdooier"
En dan komt het
"Verbluft zijn we, dat zulke jonge gasten zo goed kunnen koken"
Smac van Dinther, Volkskrant
Zie de mislukte culinaire clown hier (alle links hier in een nieuw venster)
Popi hypen met goedkoop culinair gestunt
Je weet Godverdomme niet wat echt goed koken is, zak
Kijk, hier weten ze wel hoe een decanteer karaf er hoort uit te zien...
Pesca, Amsterdam
"mosselen die lekkerder waren geweest als niet iemand mierzoete gembersiroop in het kooknat had gedaan"
"de gegrilde coquilles zijn helaas lauw"
"met matige chips (droge friet)"
"het vlees is een beetje droog"
"Het zuurzoete drabje dat er als saus bij ligt maakt weinig indruk"
En dan komt het
Cijfer 7-
Wat is dat voor enorm gelul? Wat is dit voor flauwekul?
Daar ga je toch nooit meer eten? Dat moet toch 4 of 5 zijn?
Wat is dit voor nep? Wat is dit voor gekakel?
Mooi hè?
Maar ja, die beestjes kosten per klein setje € 80,- en die tractor € 180,-...
En zo gaat het maar door
"Sobecki's tartaar van rauwe makreel met geraspte geitenkaas", ik bedoel dat hoef je toch enkel te lezen om ervan te gaan kotsen?
"voorafje van biet met saffraan rouille [in rouille zit altijd saffraan, kwaakharses] en hangop"
"smaakt naar drop door het overheersende steranijs"
De culinaire nul
"zoete olie van zuring"
"Schuim van Parmezaanse kaas"
"peultjes (in de winter!)"
Maar wel daarnaast "kalfswang met herfsttruffel"
(nog afgezien van het feit dat herfsttruffel flauwekul is voor culinaire kletsmajoren)
"sambai (azijn getrokken met ossenstaart)"
Met grote poten in het internet gelul gestonken...
Maar goed
In de Volkskrant schrijven dus Kleijnejan, Smac, Huivers, noem ze maar op, en stuk voor stuk schrijven ze de grootste, de allergrootste culinaire bêtises...
Kwaak! Kwaak! Kwaak!
Dank P!