woensdag 4 januari 2017

Culikwaak



Geen wonder van al die ellende in Turkije
Met zulke doorkijk badkamers in de hotels...



Onno Kleyn

Doet verwoede pogingen om als culinair expert gezien te worden

In de Volkskrant natuurlijk


En recentelijk met een boek met 1000 pagina's lulpraat, voorwaar een prestatie van formaat, wow!

Dat truffelolie en truffelmayo vieze nep en troep zijn
Ja, kijk Onno, je moet dat natuurlijk niet in Nederland kopen!
Of (en dat kan je niet maar dat geeft niet hoor) het zelf maken

Die culinaire kakel raspt zijn truffel...
Herfsttruffel NB, dan kan je net zo goed Chinese nemen...
Herfsttruffel is genetisch 100% gelijk aan de zomertruffel, oftewel Hoe neppen we een onnozelaar

De culinaire kip zonder kop combineert truffel met selderijknol en taugé...
En maar raar vinden als je doodgeslagen langs de weg gevonden wordt...




Marcus Huibers

Doet verwoede pogingen om als culinair expert gezien te worden

In de Volkskrant natuurlijk


Aardappelen, bouillonblokje (en ook nog te gierig voor witte wijn), zuurkool
"Kook 20 minuten"
Ik bedoel: dan weet je het al
Hier heeft een ontsnapte gek de eindredactie van de Volkskrant gegijzeld of zo...

"Fazant met gebakken zuurkoolstamp"
Die gebakken stamp is hier gejat...



("accessoires")


Onno Kleyner

Doet verwoede pogingen om als culinair expert gezien te worden

In de Volkskrant natuurlijk


"Heb ik in mijn kop dat pasta carbonara [spaghetti alla carbonara, ja] zo en zo gemaakt moet worden, dan vind ik dat de rest van de natie [kwaak!] dat ook zo behoort te doen"

Kijk, een prima idee, als je verstand hebt van koken althans
Ik zeg dan ook precies hetzelfde!

Alleen: ik heb wel verstand van koken en deze Kleyner niet

"Spaanse tortilla maken leerde ik in Spanje"
En dan maakt ie Tortilla de patatas met ui...

Dat is geen Tortilla de patatas
Dat is Tortilla de patatas con cebolla...
Er zit geen ui in klassieke Tortilla de patatas...



Nieuwe bretels!
In de VenD uitverkoop!
(Ik kan hier het en-ligament niet gebruiken want Blogspot denkt dan dat ik HTML code schrijf)
(Het is trouwens het et-ligament, van et cetera, maar goed)
(Wat ben ik toch breed onderlegd...)


Marcus Huivers

Doet verwoede pogingen om als culinair expert gezien te worden

In de Volkskrant natuurlijk


"Perlou, rijstschotel met kip en worst"

Je moet "reuzel, uitgesmolten varkensvet" gebruiken.
"Dat is essentieel voor de smaak"

1] Waar koop je dat nog?
Nergens.

2] Dat maak je dus zelf, maar waarvan?
Je maakt mij niet wijs dat die Huivers dat weet...

Dat maak je van varkensniervet
Zie de foto's en onderschriften hier en hier (alle links hier in een nieuw venster)

Ach ach ach wat zou de Nederlandse culinaire wereld nog voorstellen zonder mijn assistentie...




Otto Kleyner

Doet verwoede pogingen om als culinair expert gezien te worden

In de Volkskrant natuurlijk


Verhaal over gember

Die weet dus niet dat je gemberwortel "schilt" met de rugkant van een tafelmes
Niks "schillen"; afkrabben

"De drie gebruikelijke verschijningsvormen van gember..."
De drie gebruikelijke verschijningsvormen van culinair luloeren zal ik u maar onthouden...

Dat gemberwortel na het koken "verwarmend en bescheidener" is
Hoe lang je ook verhit, als je het in kleine blokjes verwerkt dan wordt het nooit "bescheiden"
(Ja, als je een kunstgebit hebt, ja Jezus...)

En dat ie uitgaat van dat je "poeder" gebruikt ipv vers geraspt
So spürt man die Absicht und man verstummt
(Behalve bij de Volkskrant natuurlijk)



(Daar ga ik altijd even zitten nadat ik de recepten in de Volkskrant heb gelezen...) 
(Ter compensatie...)



Marko Huivers

Doet verwoede pogingen om als culinair expert gezien te worden

In de Volkskrant natuurlijk


Een fantastisch recept voor het maken van blubberige zwezerik!

Ik zal niet in details treden, maar hier worden alle regels van het prepareren van zwezerik met de voeten getreden, de ergste nog: geen gewicht erop

Dit alles nog afgezien van het klaarblijkelijke onbenul aangaande het verschil tussen hals- en hartzwezerik

En een apotheose van culinaire onnozelheid er meteen achteraan! Als toegift!
"Koninginnehapjes is een rare naam"
Nooit van Bouchées à la reine gehoord, het ontzagwekkende culinaire veenlijk...



Dat is die vegetarische van de Volkskeuken
Hoe heet die ook weer, Ping Pong Pang of zo
(Nou ja, zowat de hele Volkskrant is half vego ondertussen...)


Otto Kleynst

Doet verwoede pogingen om als culinair expert gezien te worden

In de Volkskrant natuurlijk


Elzasser kip met Riesling

Ik zal u de onnozelheden besparen

De mislukte floeper weet niet eens dat je het enkel maakt met een jong haantje...

En die denkt echt dat het enkel een recept uit de Elzas is, de gemankeerde wijnflessenspoeler...

Laat ik simpelweg verwijzen naar het beste wat erover in het Nederlands is geschreven, dan hoef je verder niks meer te lezen

Zie hier en hou verder je mond



In Bordeaux komen in de kunstwereld net zulke mongolen aan de macht als hier


Marko Snuivers

Doet verwoede pogingen om als culinair expert gezien te worden

In de Volkskrant natuurlijk


Ongelofelijk

Zie het eerste bericht over hem hierboven, waar hij "Fazant met gebakken zuurkoolstamp" serveert

En verdomd, nu is het in ene "dan moet het meteen iets deftigs als fazant met bloedorst en zuurkoolstamp zijn, godbetert. Een elitair stelletje wegkijkers dat zijn we geworden."

(Godbetert, ja; God is een naam. Ik schrijf ook niet marko gluipers)

Maar ja, u weet het
"Vroeger was ie katholiek, / een pijler van bedrog / Nu is ie niet meer katholiek, / maar toch maar toch maar toch".
Hoor hier hahahahahah!

(Ik zit dan schaterend te bedenken hoe "huisgenoot P." nog elke keer bij het horen van dat eeuwenoude liedje een kleine zenuwtrek niet kan onderdrukken, hahahahahahaha!...)




Dit is een Deventer tapijt in het Deventer museum
Precies zoals mijn tapijt wat ik bij Mamamini kocht voor € 3,-
Ik kreeg een bod van € 3,500,- ...
Ach... Ik kocht voor 5 gulden een zwart Delfts theepotje op de rommelmarkt in Parijs
Verkoop 65.000 gulden (Musee du Cinquantenaire)
Heerlijk!