donderdag 19 januari 2017

Én kip!



Dom, Bremen


Ik heb lang gewikt en gewogen

Ik at altijd na elkaar van dag tot dag
vlees
kaas
vis
ei
tofu cq tempeh cq seitan

Niet noodzakelijk in die volgorde

Helemaal niet om de gezondheid, maar om de fun van het koken!
En (een in Nederland qua eten iha onbekend gegeven) om de lekker!

Dat alles ook nog, met van dat tot dag
aardappelen
pasta
rijst
bonen
"plus" (tortilla, pizza, pastei, bulgur, couscous [is ook pasta maar goed], kasha...)

En de combinaties tussen een en twee natuurlijk steeds anders!

En zowat altijd + verse groenten...
(soms artisjokbodems uit blik of palmhart of zo...)




Ik heb er verandering in aangebracht

vlees
kaas
vis
ei
gevogelte
tofu

NB: "vlees" = rood vlees (dus ook eendeborst en struis)

Waarom?
Om meer "breedte" te krijgen, en omdat rood vlees culinair helemaal wat anders is dan wit vlees
En om de smaak en de lol en niks nul niente om de gezondheid

Ik heb van me hele leven nog nooit wat om de gezond gevroten, maar verdomd, ik vreet uitstekend en ook nog gezond ook nog!




Soms kom je gerechten tegen die je met kip of met rood vlees kunt maken

Altijd denk ik dan: "Of met ei of tofu..."

Maar de mooiste kip gerechten kan je niet met rood vlees maken

Vind ik