Vandaag: Beenham wordt York ham
Heel veel te koop in Duitsland, en het kost allemaal niks
Ja, het taalgebied is natuurlijk wel ff groter
Maar toch: is dat er de reden van dat je in Duitsland nauwelijks gelul tegenkomt, en in Nederland zowat enkel gelul?
ARD Buffet Plus
Alle TV-Rezepte im Januar
Recepten van TV koks à la
* Hühnersuppe mit Koriandergemüse (gestoofde knollen en zo met koriander) und Zwiebelstrudel
* Topfenknödel mit mangosalat
* Kartoffeltortilla (ze bedoelen met deze tautologie: "Geen Mexocaanse tortilla") mit Blutwurst und Apfel
Toch wat heel anders dan in Nederland, en geen pastinaak gehype
Jakobsschelpen met schorseneer en miso, dat is een uitschieter, maar ja, ernaast staat Gekochter Schweinebauch mit Kartoffelpüree
Ter compensatie
ARD Buffet
Das monatliche Magazin zur erfolgreichen TV-Sendung
Fuck!
"Lust auf Rübe, Kohl und Pastinake"
Shit...
Maar ja, het is dan wel Schmorhaxenscheiben (schenkel) zu Rüben-Pommes
"Clou zu den Pommes: der fein-scharfe Meerrettich-Dip"
"Knusprige Grünkohl-Salsiccia-Tarte"
"Eier und Senf, welch köstliches Duo"
Patisserie met citrus
Semla (zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Pekelen
Kochen und Genießen
Zünftige Hütten-Schmankerl
Je vindt ook wel dingen die niet kloppen
Op bakblik gespoten puree maak je met eigeel door de puree, niet zoals gewone puree met melk en boter
Veel (deze tijd) recepten met Wirsing, savooiekool
Een fantastisch artikel over Knödel und Klöße
Ik ken de verschillende soorten wel, maar niet de Schupfnudeln
Zie hier
En o ja, het Serviettenknödel, wat ik al jaren lang "eens moet maken"
Zie hier
Knödel van 5 delen brood, 5 delen melk en 2 delen kaas
Met ui, knof, kaas en spinazie erdoor
Germknödel zijn zoete, met Pflaumenmus erin ("Dunkel und wurzig!") en maanzaadboter erbij
Aardappelknödel met kool, ui, knof, bloem, kummel, peterselie, ei, z/p
O, ze hebben daar ook van hazelnoot wat we hier hebben van amandel, die schilfers
Olie en boter, knof en ui uitbakken en dit later door aardappelpuree werken
Met kwark, zure room (nou ja, Schmand), groene kruiden en citroenrasp, en met p/z kräftig abschmecken
Gepekeld
Kochen und Genießen Spezial
Ofen-Hits
Iets voor Retteketet voor die Volkskrant recepten!
Hoef ze niet meer van BBC te jatten!
Szegediner Mettkuchen
Een soort vlaai met worstvlees erin en zuurkool en room en eieren (huhh? o wacht dat gaat door de room en dat erover)
Tortano
Dat is zeg maar een opgerolde plaatpizza die als ring gebakken wordt
Met Comté, Mozzarella en rauwe ham
Deftiger Zwiebelkkuchen
Met Emmentaler, ei en rauwe ham
Lasagne met ook plakjes venkelsalami erin
Een ovenschotel van aardappel, verse zalm en gerookte
Heel dikwijls gedacht die zalmen te combineren maar nooit gedaan
Dille, room, melk, ei
En die "rode peperbolletjes"
Veel gebruikt: Putenoberkeule
Bovendij van kalkoen mag ik aannemen
Gekookt
Meine Familie und Ich
Gemütlich genießen: Alpen-Küche
Er zit ook nog een klein tijdschriftje in, Schnell und Gut
Alle Gerichte unter 3 €uro
Kräuter-Käse Omelett € 1,15
Schweinefilet mit Ananas € 2,95
Pompoen-Flammkuchen € 1,35
Dat soort recepten
Risotto met limoensap, limoenrasp en Parmezaan erdoor
Foodblog Award, wat een shit, zie hier
* Brooddeeg, broodvorm, plakken, beleggen met kaas, zure room, Tabasco, rauwe ham, z/p; in een cakevorm "brood samenstellen" (plak op plak) en bakken
* Drie deegplakken, een met pesto, een met ajvar (Turkse paprikapuree; de milde mag ik aannemen) en een met kaas; op elkaar; delen snijden en die oprollen; bakken; ik vind pesto + ajvar een rare combinatie
* Brooddeeg in broodvorm kruislings diep insnijden op 2 centimeter steeds; half gaar bakken; tussen de broodpilaartjes ui, knof, kruiden, paprikapoeder, citroen, kaas...; afbakken
Uit de oven
Essen und Trinken
Dat is de beste, van wat ik zag althans
Ook meer voor nette mensen
Niet zo voor van dat NRC en Volkskrant publiek zeg maar
Een heel mooi Minestrone recept met gevogeltefond, Guanciale, alles wat er verder in hoort (oa raapstelen) en zwarte olijven
Jakobsschelpen (in limoen gemarineerd, rauw) met avocado
Scheermessen met maracuya, hoho...
Puntarelle zie hier
Ja dat is enorm lekker
Hüftsteak
Ik denk dat dat Sirloin is
Oesters met room-speksaus
Vesperspeck
Spek gepekeld en gerookt als Schwarzwalder Schinken
(Die ham at ik gisteren, dennenhout gerookt, ach ach ach ach ach...)
Een zeer lezenswaardig verhaal over de klassiekers van de Vietnamese keuken
Tadaa!!!!!!!!!!!!!!!!
En lekker dat het was!!!!!!!!!!!!!!!!