zaterdag 28 januari 2017

Bremen (3)



Alle foto's vandaag genomen in Schnoor



Verdomd als het niet waar is, in elke Chinese toko vind je weer ander spul.

In Bremen vond ik gedroogde fluweelpootjes ("Rince with very cold water, put in cold water one hour in fridge"), gedroogde Shanghai paksoy (die kleintjes; "Put dehydrated cole in water and boil as usual to make soup"), garnalen bouillonblokjes en een mooie handgesneden sushirijst omscheplepel

De derde dag "Pinkel" gegeten, worst met griesmeel erdoor, zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Mit Grünkohl natuurlijk, zo hoort dat




ING pinautomaat

Je kon geen 100 pinnen maar wel 110...
En ik kreeg 2 x 50 + 10...


At 's middags steeds lokaal en 's avonds niet

Tapas bar

Pikante gebakken chorizo
Uitstekende rode wijn (Utiel) en uitstekend echt vloerbrood




Naast me zat zo'n socioloog met een baard

Dit moest niet zo, dat moest beter zo, oneindig gezeur, niks was goed, zo'n lul met een namaak ziekenfondsbril

Een omhooggevallen fluim met een Femke Halsema achtige trut ernaast


Bedacht nog "Al die NRC en Volkskrant culinaire kwakers: nooit wat nieuws (behalve als het hype is), niks interessants, nooit zelf iets bedacht..."

Just another brick in the wall...




Ga erwtensoep maken

Zette net vier varkenspoten op met heel veel water, op het kleinste pitje zodat het uren duurt voordat het kookt (geen deksel!)

Kom erop terug, op de essentie van het maken van een perfecte soep van gedroogde groene erwten en spliterwten


Er zijn twee soorten mensen die goed kunnen koken, dat bedacht ik ook nog

De ene soort heeft heel veel ervaring en daarnaast ook nog heel veel gelezen en heel veel gereisd
En heeft een erg goede smaak natuurlijk
En kan combinaties in zijn kop samenstellen en proeven
Enorme warenkennis
U begrijpt op wie ik doel
Ik heb rare combinaties in restaurants op tafel gezet zonder ze ook maar een keer geproefd te hebben...
Spekpannenkoek maar dan met Mojama

De andere soort staat bijvoorbeeld in Oost-Spanje in een restaurantkeuken en kan enorm goed paella koken en vis op zijn rug
Verder prima arròs caldós en arròs al forn, het eerste voor het personeel en het tweede voor de familie en in feite alle twee een soort paella
En verder kan die helemaal niks
Ja, tegen mij zeggen dat ik geen paella kan maken "want u bent niet van hier"



Dank P!


Leuk!

Baisers heten in het Surinaams Soentjis!

Het enige verschil is dat ze in Suriname niet als macarons op elkaar geplakt worden