Stamp bleekselderij
Met Coq au Riesling
Aardappelen koken
Bleekselderij goed klein gesneden blancheren in bouillon (zie hieronder)
Stamp maken met boter, melk, nootmuskaat en witte peper
Het hoort met een hele kip
Ik gebruikte poten
Loshangend vel eraf knippen
P/z, bruinen in koolzaadolie
Sjalot, knof...
Flamberen met cognac
Riesling, paddenstoelen-bouillon (hoort kip maar er hoort later champignons door en dat deed ik niet)
Tijm, peper, kip garen
De stamp in een vette ovenschaal met boter en paneermeel gratineren
Binden met Crème fraïche (ervóór hadden die champignons erdoor gemoeten), eigeel en wat bloem (door mekaar gewerkt)
P/z
Kriel
Met Short ribs en bosui
Ribs bruinen in maisolie en boter
Bouillon van gerookte krabbetjes (Poolse winkel), wat soy, wat gembersiroop, vijf kruidenpoeder, knoflookgranulaat, Tabasco, limoensap, proef
Een uur sudderen (95°)
Maisolie, knof, pepertje, peterselie (heel fijn), wit van de bosui...
Koel
Kriel ingevet in de oven
Knof etc. aanmaken met zure room
Gestoofde aardappelschijfjes
Met kip-dij-filets en taugé
Aardappel stoven dat doet nooit nergens niemand nooit, terwijl het zo Godverde lekker is
Kip aanbraden in pinda-olie
Garen in kippenbouillon
Ghee, flink zoete ui, knof, pepertje, gemberwortel, laos, koenjit (allemaal vers; heb ik in schijfjes in de vriezer; bevroren gebruiken)...
Bouillon, en als zout doënjang (of donkere miso of anders maar Dark soy
Aardappelschijfjes erin langzaam garen
Tauge in bouillon blancheren
Friet
Met lamsbout-schijf en rucola
Die lamsbout-schijf dat was enorm lekker
Dat was uitstekende Prés salés
Totaal geen zout erop nodig, en zelfs geen peper, want het was prachtig zilt en prachtig kruidig
Rucola met vinaigrette van walnotenolie en (flink) heel mooie balsamico
Friet met dijonnaise
Kriel, maar nu gekookt gebakken
Met kerstomaat en komijnekaas saus
Kriel kort koken
Boter, sjalot, knof, peterselie...
Bloem...
Witte wijn en kalfsbouillon...
Het moet vrij vloeibaar zijn
Proef op p/z maar bedenk dat de kaas zout erin gaat brengen
Rasp er jonge komijnekaas in
Bind net als fondue met Kirsch en maizena
Op smaak met scherpe Dijon mosterd (het scherpe gaar er af in de oven)
Kerstomaatjes en de kriel in tweeën
Ingevette ovenschotel
Kriel, tomaat, saus
Oven