Snijbonen
De Pomiane
La cuisine en 10 minutes
Koken in tien minuten
(In Frankrijk schrijven ze Pomiane, maar we zijn hier in Nederland)
Pas op! Dit is niet zo'n zeikboek als van proleet Oliver of zo
Dit is een handleiding over hoe je in tien minuten eten op tafel kunt hebben
Er word dan ook niet geschroomd voorgekookt spul te gebruiken, en er wordt heel secuur uitgelegd wat je dan wel of niet moet kopen
En hoe je dingen sneller gaar kunt hebben
Parijs 1930, dat had u niet gedacht...
(Geen Franse gastronomische auteur die mooier en leuker schrijft dan De Pomiane)
Snijbonen, Quorn
Prima te eten, Quorn stukjes naturel
Richard Olney
Simple French food
Er staan dingen in die niet kloppen
"Een pâté moet vrij snel gegeten worden"
M. F. K. Fisher schrijft in The art of eating dat ze in Dijon een pâté at van tien jaar oud
Dat als je mosselen gratineert, zo met in elke schelp een mossel, en dan saus erover, dat de mosselen dan verschrompelen
Er staan rare dingen in
Dat je een omelet in boter moet bakken, natuurlijk, maar ook met stukjes boter door de struif
Irish Stew staat er ook in
Waarom staat toch in elk zichzelf respecterend boek over de Franse keuken Irish Stew?
En Welsh rarebit?
(Het is trouwens zowel rarebit als rabbit, want rarebit is een verbasering van oud Engels rarebbitt, konijn)
Kletspraat ook
Dat lamstestikels vroeger in vol-au-vents werden geserveerd, met quenelles
Hanentestikels, ja
Dat varkenshaas in het Frans Filet mignon is
En, gaan we iets maken?
Crêpes met verse vijgen en Chartreuse
Hopelijk heeft hij het uit een goed boek overgepend...
Snijbonen, Quorn, mie
Petits propos culinaires
Kleine culinaire zaken
Dat is een tijdschrift, waarin de culinaire blaaskaak Davidson een belangrijke rol speelde
Ik heb enkele oude afleveringen doorgenomen, maar daat staat nou echt helemal niks interessants in
Waarom werd het dan gelezen?
Omdat je er dan bijhoorde
Het is volgeschreven door andere culinaire baaskaken, die denken dat ze alles weten, maar die helemaal niks weten
Omhoog gevallen rijke lui
Over de artikelen in nummer 78 merkte ik respectievelijk op
* Totaal oninteressant
* Blabla
* Dat kan iedereen verzinnen
* Sociologenpraat
* Wichtigmacherei
* Weer sociologengelul