Ter compensatie Poolse pierogi
Ze komen ook voor in Pnin, waarin Pnin ze maakt
Maar goed
Op deze staat "Knoedels gevuld met kool en champignons"
En "Handgemaakt product"
En "Handgemaakt product"
Heerlijk spul uit de Poolse winkel
Ooit nam ik contact op met de
Conseil Interprofessionnel des Vins d'Alsace
De Elzasser wijnen promotor, zeg maar
Dat was een speciaal contact
Uit een vijftiger jaren Frans kookboek viel een bonnetje van die lui, waarmee je informatie kon opvragen
Dat deed ik, en ze waren zeer gecharmeerd van het feit dat ze in 2020 een bonnetje uit 1956 ontvingen
Sedertdien krijg ik steeds mooi, heel mooi materiaal van ze toegestuurd
(Uhh, dat zou je met echte Fransen niet gebeuren!)
Jammer dat de site, alsacewijn.nl niet werkt
Feitelijk is het ravioli en dat soort dingen
Eerder kreeg ik twee fraaie dingetjes die ik op 20 juni besprak
* Les vins d'Alsace et ces cépages
* Gastronomie et vins d'alsace
Vandaag kreeg ik "Geheimen van de Alsace, regionale recepten, met Alsace wijn-spijsadviezen"
Alle klassiekers staan erin
Bretzels, Flammkueche, Kougelhopf, Zewelkuche, Baeckeoffe, en Coq au Riesling
Kougelhopf zelfs twee keer!
Er staat nog veel meer in
Grumbeerkiechle zijn aardappelkoekjes
Dat grum kende ik al, van het Luxemburgse Speckgrompeln, met spekjes gebakken aardappelen
Die eet je bij het nationaalgerecht Jud matt gaardebounen, gepekelde varkensschouder met tuinbonen
Je eet er Luxembugse mosterd bij, Moschtert
Zuurkool met vis
Daar kom ik een keer op terug, daarover ben ik notities aan het verzamelen