maandag 27 juli 2020

Enkele recepten



Zwarte kidneybonen met zoete ui



Niet veel tijd vandaag...



Osso bucco


Haal kalfs- of runderschenkels (welke laatste natuurlijk langer moeten stoven) door bloem met wat p/z erdoorheen, en schud het overtollige bloem eraf

Bak in hete boter snel bruin aan beide kanten

De schenkel zal, door het peesachtige vel er omheen, bol gaan staan; knip het vel in op enkele plaatsen, daar waar de ene spier eindigt en de andere begint, zodat de schenkel weer plat wordt

Haal uit de pan en bak in de boter ui en knof aan, eventueel met wat selderij en/of wortel

Doe er op laag vuur stukken goed rijpe tomaat bij, bak die even rondom aan en giet dan een flinke scheut rode wijn in de pan

Laat even sudderen met nog wat bouillon erbij en prak dan de tomaten

Leg de schenkels terug en giet er kalfs- of runderbouillon bij tot de schenkels onder staan

De schenkels gaar laten stoven op hel laag vuur, eventueel vloeistof toevoegen, en de saus proeven op p/z

Serveer met pasta



Poblano pepers met gehakt gevuld, uit de oven
(Je koopt ze bij Westland Peppers)



Provencaalse osso bucco


Voeg tegelijk met de schenkels geraspte sinaasappelschil toe aan de saus




My way osso bucco


Gebruik geen tomaten, maar gebruik stevige witte wijn en kook stukjes aardappel en snijboon gaar in de saus, tegen het einde van de stooftijd van de schenkels




Druivenbladeren voor Dolmas en zo


Haal de steel van onbespoten druivenbladeren

Blancheer ze drie minuten in licht gezouten kokend water

Laat goed uitlekken

Gebruik ze, of bewaar ze in olijfolie