Hierover en ook over het volgende boek heb ik laatst geschreven
Zie 26 maart
Mosselen in de Winkler Prins Culinaire Encyclopedie
Aflevering 2
Aflevering 1 zie 1 april
Maar zie de eerste aflevering van deze enorme mosselserie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Aan het einde van elke aflevering een link naar de volgende!
Mosselen à la marinière
Boter, sjalot, peterselie, tijm, laurier
Mosselen
Botervlokken
Droge witte wijn
Vuur en de mosselen garen
Eventueel citroensap en/of peper
Per mossel een schelp verwijderen en warm houden
Vocht inkoken met boter
Over de mosselen
Moules à la bordelaise
Als boven
Per mossel een schelp verwijderen en warm houden
Boter, mirepoix...
Velouté en gezeefd mosselvocht erbij en inkoken
Boter erdoor kloppen, citroen, p/z
Over de mosselen + gehakte peterselie
Moules sur canapé
Garen, afgieten, koelen
Toast, boter, enkele mosselen
Ravigote met visgelei mengen en erover
Heel mooi!
Mosselcocktail
De koude mosselen in een glas bedekken met Canadese saus waardoor cognac
Canadese saus: remoulade, ketchup, gemberstroop, Tabasco
Zeeuwse mosselsoep
Mosselen koken
Vocht opvangen
Flink soepgroenten in boter garen
Mosselvocht, wat inkoken eventueel
Mosselen, p/z en sojasaus
Veel peterselie maar heel fijn gehakt
Mossel velouté
Gebonden soep maken van een roux met mosselkooknat en witte wijn
Julienne gesneden champignons erin garen
Mosselen erbij en ook gekookte gepelde garnalen
Mosselragoût
Als hierboven maar sauziger; binden met eigeel en room
Citroen, witte wijn, room, peterselie, zout
Mosselen erin warmen
Joegoslavisch idem
En knoflook erbij en tomaat, basilicum, rozemarijn
Stukjes schapen- of geitenkaas erdoor
Mosselsalade
Koude mosselen mengen met blokjes koude gekookte selderijknol, mayo, ketchup en geraspte ui
Garneren met tomaat en peterselie
Beetje langdradig
Zie de volgende aflevering hier