Risotto milanese
Met doperwten en Grana padano
Week saffraan in witte wijn
Diepvries doperwten kort koken in runderbouillon
Eruit scheppen, zeef, koud spoelen
Olijfolie, sjalot, knof...
Blokjes merg (boven) erin aanbakken (onder)
Dat smelt en werkt als vet
Je kan de merg er ook later bij doen, dan moet je nu ook wat boter erbij doen
Flink versgemalen witte peper
Teveel vet eventueel afgieten; eieren in bakken!
Carnaroli rijst erin mooi aanbakken
Witte wijn en zowat droogkoken
Runderbouillon steeds wat en roerend bijna droogkoken
Bij de eerste keer bouillon ook de wijn met de saffraan
Kaas raspen
Doperwten in de risotto warmen, met wat boterklontjes
Nasi goreng
Met Ikan nasi en tomaten-gembersaus
Ik heb met pilav rijst gewerkt
Aanbakken in olie, koken in bouillon, afgieten, koud dampen
Nasi goreng kruiden weken (droge soort, met zo weinig mogelijk water)
Pinda-olie, ui, knof, pepertje, laos, flink gemberwortel...
Tomatenpuree...
Roma kerstomaat in stukken...
Prakken en stoven met wat bouillon
Pinda-olie, nasikruiden...
De nasi erin opbakken met Ikan nasi (heel kleine gedroogde visjes) erdoor
(Foto vóór visjes erbij gemaakt stom genoeg)
Rijstpasta
Met koolvis en peultjes
De koolvis sous vide, maar niet helemaal vacuüm getrokken, dan plet je de boel
Wat olijfolie op de vis, groene kruiden, p/z en kappertjes
Langzaam garen op 90°
Peultjes kop/kont en in koud water
Rijstpasta in bouillon koken
Peultjes afgieten, droog deppen, sauteren in olijfolie
Garen in bouillon (steeds dezelfde natuurlijk)
Vis uitpakken, bieslook erover, rest erbij en gesmolten boter
Sharbati rijst
Met struisvogelbief en paprika
Paprikastukjes sauteren en uit de pan
De rijst idem
Olijfolie, ui, knof, gedroogd pepertje...
Bouillon en witte wijn...
Schijfjes groene olijven...
Proef op zout
De rijst hierin (zie onder) koken
De bief in boter bakken, en de paprika in de saus warmen
Pilav
Met ei en -alweer!- paprika
Olijfolie en de vrij klein gesneden paprika sauteren
Uit de pan
Olijfolie, rode ui, knof...
De rijst erin aanbakken
Garen met kippenbouillon
Proef op zout en breng op smaak met rozenharissa
Eieren erop pocheren
Vorige gerecht
Vergat de foto van die pilav