zaterdag 9 mei 2020

Mosselen (48)



en vette friet!
(Vandaag losse foto's die ik ergens vond)



Zie de eerste aflevering
van deze ongelofelijke mosselserie hier

(Alle links openen in een nieuw venster)

Elke aflevering met een link naar de volgende!




In la Cuisine van Raymond Oliver verschillende recepten natuurlijk


Gegratineerde mosselen

Openen met witte wijn, sjalot, peterselie, cayenne

Boter, sjalot, champignons

Malen

Opbakken met groene kruiden

Mosselschalen ermee vullen en een mossel erop

Ovenschaal, Crème fraîche, Gruyère, gratineren




Mosselen van de zeemansvrouw

Openen als hiervoor maar met gewone peper

Zeef het vocht, kook in, wat boter erdoor kloppen, en gehakte peterselie

Mosselen erin warmen




Mosselen met room

Bind met eigeel ipv die boter, en werk er room door

Of bind met room waardoor je bloem hebt gewerkt




Mosselen uit de Sud-Ouest

Bordeaux en omgeving

Openen met witte wijn en Pernod en sjalot en selderijblad en Bouquet garni en peper

Afgieten, Crème fraîche, peterselie



Lauki


Spaghetti met mosselen

Nice en omstreken

Openen als voor de zeemansvrouw

Kookvocht zeven, ietsje inkoken

Roux, dunne saus maken

Binden met eigeel

Crème fraîche erdoor

Spaghetti koken enzovoorts