Rosé, Aldi
Mooi vol en "dik"
Toch fris
Wina Born
Aan wie De Dikke Damp zo'n hekel had
Hij had -terecht- een hekel aan mensen "die het beter weten"
Maar hij had een blóedhekel aan mensen die het echt beter wisten dan hij
Bijvoorbeeld Wina Born dus
Die mensen meed hij als de pest, want ze konden hem omver lullen
(Hij heeft ook nooit, zijn onkunde indachtig, aan een discussie meegedaan, en in geen enkel interview is er ooit ingegaan op "hoe maak je dat")
(Doet denken aan wat Sammy Eilenberg ooit tegen me zei. "Je hebt twee soorten museum curatoren. De ene soort heeft altijd tijd voor je, de tweede nooit. De eerste heeft verstand van zaken, de tweede nul.")
Het Volkomen Kookboek
Een uitgave van Albert Heijn, 1976
Groot formaat, 274 pagina's, veel kleurenfoto's, heel veel tekeningen
Tot en met pagina 138 is het Geschiedenis, Verstandige voeding, Menu, Inkopen, Keuken, Apparatuur, Techniek en De Tafel...
Verder een uitstekend boek, dat moet gezegd
Gall en Gall
Zonder hout
Mooi spul
Veel wildrecepten
Haas, konijn, ree en wild zwijn
Ook veel gevogelte niet zijnde kip of kalkoen
Fazant, eend, parelhoen, gans, duif
Veel orgaanvlees
Gestoofde lamspootjes
Kom daar heden ten dage eens om...
Bij AH!
Gevuld kalfshart...
Dit verkopen de leden van de Superunie
Zie hier (alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster)
Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
Veel mooie recepten
Chiffonade mayonaise
Zuringsoep
Eiers en beiers
Kruisbessen in eierpudding
Een flinke sectie eiergerechten
Welk modern kookboek heeft dat nog?
NB in tijden van vego zus en vega zo...
Een flinke sectie zuivelrecepten
Apart daarvan flink wat pagina's over werken met boter
Apart ook daarvan flink wat pagina's met kaasrecepten
Maraskijnglazuur
Kirschglazuur
Rumglazuur
Te fruitig voor mij
Gaan we wat maken?
Ja zeker!
Varkenskarbonaden met mosterd en druiven
Op peper en boter na zit daar verder weinig in
Ontvelde witte druiven
Kip met kalfsschenkel
Poulet, dunne schijven schenkel, kruiden, tomaten, wortel, witbrood, mayo en knof
Baked custard
Custard in de oven laten stollen
Mooi bruin korstje erop (botervlokken)
Bevroren mandarijnen
O, een soort Citron givré, maar dan met in de schil gelei van mandarijnsap
Met eiwit erdoor
Dat kende ik van vroeger in Spanje
Erg goed
Maar dit was zooi
Had ik kunnen weten
€ 5,50...
Ik zag trouwens in dat boek een aardig tijdsbeeld
Net als ik schrijven ze "Worcestershire" voor de saus
Tegenwoordig is het "Worcester saus"
Of ze het correct kunnen uitspreken is natuurlijk nog maar de vraag