Zalm gevacumeerd
Werd heel mooi (40 minuten op 46°)
Zocht eerst recepten
Heel wat Nederlandse en allemaal, stuk voor stuk, van mekaar overgeschreven
Catalonië
Ja, want ik kreeg een geïllustreerde menukaart van een tapasbar in Barcelona
Zie hier de kaart op TripAdvisor (alle links hier in een nieuw venster)
Montaditos
Dat zijn toastjes mét
Prijzen iha € 2,25
Krabsalade en gamba
("Llagosti", langostino in het Spaans, maar dat is geen langoustine)
Tonijnsalade
Tortilla
Huzarensalade met gamba
("Russische salade")
Brie met truffel
Pata negra ham uit Aglà
Wortel hadden we bij die zalm
(met vrij droge risotto met mascarpone erdoor)
80°, 2 uur
Risotto en wortel ook heerlijk
Salades
Redelijk flinke porties
Rond de € 4,-
Mooi gegarneerd allemaal
Aardappel en gerookte zalm
Huzarensalade met tonijn
Artisjok, geitenkaas, tomaatvinaigrette
Pasta en gamba
Kerstomaat, Mozzarella, noten
Zeevruchten
Coppa in de aanbieding
Geportioneerd gevacumeerd
Een jaar houdbaar in de koeling
Tapas van de zee
€ 3,- tot € 10,-
Oesters
Gegrilde mosselen met friet
Calamares op z'n Andalusisch
(Dat zijn gewoon die ringen)
Gefrituurde ansjovisjes
"Gezouten gamba's"
Dat betekent gewoon gekookte
Kleine verse gegrilde inktvisjes
In beslag gefrituurde gamba's
Octopus "a feira"
Erg lekker
Zie (niet in het Galicisch benoemd maar in het Spaans) hier
Zie een foto hier
Gegrilde gamba's
(Nu heten ze ineens gamba's ipv llagosti)
Zelfde verhaal
Negen maanden minstens
Tapas
Dat is de grootste hap natuurlijk
Veel verschillende formaten en prijzen
Guacamole en zo, en eerder genoemde dingen laat ik onvermeld
Kroketten van drie kazen, van Pata negra ham, van Camembert, van zoutevis, spiegelei met aardappel en weer die ham, gegrilde groente met aromatische olie, mijn favoriet Pimientos del Padrón met grof zeezout (zie hier), Patatas bravas, gebakken aardappelen met aioli, ansjovis met Espinaler saus (zie hier), met olijfolie, verse chorizo'tjes, pens, Fuet uit Vic
Verder hebben ze brochettes (onder andere de beroemde Pincho moruno, zie hier) en van zeeduivel met gamba's
En hamburgers en zo
"Hamburguesa amb Camembert, enciam [sla] i ketchup casolà [huisgemaakt]"
Stukken wilde gans voor de stoof
Dat moest opnieuw
Zat lucht in