vrijdag 23 februari 2018

Telegraaf recepten



Mooi koksmes
Kreeg ik bij mijn eerste bezoek aan Sligro



Recepten van Felix



Penne inktvis

Tekening octopus

"Snij de inktvis in ringen"... "een kort minuutje aanzetten"
Dat is dus inktvis
Zet daar dan geen plaatje van een octopus boven...



Asperges

Bouillon van de schillen koken, prima
Zeven en inkoken, prima
"Bewaar. Kook dan de asperges gaar" Huhh??
Die kook je toch ook daarin?!



Heerlijk



Uitstekend recept voor bouillonkruiden

Ik publiceerde dat al
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Het ging over wel of geen zout, en daarbij werd Mahatma Ghandi genoemd

Dat was een hele vieze man die iedereen klysma's wilde geven...



Gemarineerde aardappels

Ik propageer al lang het stoven van aardappelen
Boter, ui, knof, p/z...
Blokjes aardappel...
Vloeistof (bouillon, bier, wijn...)

Maar die blokjes marineren, dat deed ik nog nooit

Gaan we doen!
Witte wijn, laurier, knof, tijm, peterselie, prei, p/z



Heerlijk!
Sligro
Al jaren niet in de verkoop gezien hier



White Castle Slider

Het verhaal van Felix klinkt heel aardig qua ingrediënten, maar is qua productie volkomen onbegrijpelijk

Zie dus maar beter hier


Gevulde paprika

Kijk, dat is een superklassieke combinatie!
Chorizo, paprika, ei
Gisteren nog gemaakt, verdomd
maar Felix, er moet wel wat koolhydraat bij
Ik maakte Huevos a la flamenga
Aardewerken schotel op het vuur
Chorizo uitbakken met ui, knof en wat Spaanse peper
Paprika...
Rode wijn...
Gare tuinbonen en vrij snel daarna eieren erover breken
Paprikapoeder erover



Heerlijk!



Gebakken kaasbrood

Weer zo'n type wat denkt dat pimentón altijd gerookt paprikapoeder is...

Nou ja, zo interessant is het nou ook weer niet
Tosti kaas bieslook paprikapoeder
Met gebakken champignons met Worcestershire en Oloroso en sherryazijn en citroensap


Verloren brood

Dat is wentelteefjes oftewel Pain perdu

Maar hij maakt weer een soort tosti
Met pesto en salami
Halveren (driehoeken), door ei met room geklopt, oven

Omslachtig, lijkt me



Masa harina
Zie hier