dinsdag 6 februari 2018

Tapas



Zalm gevacumeerd
Werd heel mooi (40 minuten op 46°)
Zocht eerst recepten
Heel wat Nederlandse en allemaal, stuk voor stuk, van mekaar overgeschreven



Catalonië


Ja, want ik kreeg een geïllustreerde menukaart van een tapasbar in Barcelona

Zie hier de kaart op TripAdvisor (alle links hier in een nieuw venster)



Montaditos

Dat zijn toastjes mét

Prijzen iha € 2,25


Krabsalade en gamba
("Llagosti", langostino in het Spaans, maar dat is geen langoustine)

Tonijnsalade

Tortilla

Huzarensalade met gamba
("Russische salade")

Brie met truffel

Pata negra ham uit Aglà



Wortel hadden we bij die zalm
(met vrij droge risotto met mascarpone erdoor)
80°, 2 uur
Risotto en wortel ook heerlijk


Salades

Redelijk flinke porties

Rond de € 4,-
Mooi gegarneerd allemaal


Aardappel en gerookte zalm

Huzarensalade met tonijn

Artisjok, geitenkaas, tomaatvinaigrette

Pasta en gamba

Kerstomaat, Mozzarella, noten

Zeevruchten



Coppa in de aanbieding
Geportioneerd gevacumeerd
Een jaar houdbaar in de koeling


Tapas van de zee

€ 3,- tot € 10,-


Oesters

Gegrilde mosselen met friet

Calamares op z'n Andalusisch
(Dat zijn gewoon die ringen)

Gefrituurde ansjovisjes

"Gezouten gamba's"
Dat betekent gewoon gekookte

Kleine verse gegrilde inktvisjes

In beslag gefrituurde gamba's

Octopus "a feira"
Erg lekker
Zie (niet in het Galicisch benoemd maar in het Spaans) hier
Zie een foto hier

Gegrilde gamba's
(Nu heten ze ineens gamba's ipv llagosti)



Zelfde verhaal
Negen maanden minstens


Tapas

Dat is de grootste hap natuurlijk

Veel verschillende formaten en prijzen
Guacamole en zo, en eerder genoemde dingen laat ik onvermeld


Kroketten van drie kazen, van Pata negra ham, van Camembert, van zoutevis, spiegelei met aardappel en weer die ham, gegrilde groente met aromatische olie, mijn favoriet Pimientos del Padrón met grof zeezout (zie hier), Patatas bravas, gebakken aardappelen met aioli, ansjovis met Espinaler saus (zie hier), met olijfolie, verse chorizo'tjes, pens, Fuet uit Vic


Verder hebben ze brochettes (onder andere de beroemde Pincho moruno, zie hier) en van zeeduivel met gamba's


En hamburgers en zo
"Hamburguesa amb Camembert, enciam [sla] i ketchup casolà [huisgemaakt]"



Stukken wilde gans voor de stoof
Dat moest opnieuw
Zat lucht in