En ook geen pasta of bonen of rijst...
Kastanjepuree
Met reebiefstuk en spruitjes
Gebakken spruitjes
De spruitjes afhalen
Olijfolie en wat boter, ui, knof, grove zwarte peper...
Spruitjes erbij sauteren...
Wildbouillon...
Spruitjes richting gaar koken
Uit de pan
Kastanjepuree, bouillon, p/z, Madera, Worcestershire...
(Niks room dus!)
Houd warm
Reebief bakken in boter
Spruitjes in de magnetron warmen
Rare kleur puree door lamplicht
Laat maar
Pizza
Met Provençaalse ansjovis, Mozzarella en kerstomaat
Die ansjovis is lang opgeslagen geweest in olijfolie met groene kruiden
Lek de ansjovis en ook kleine bruine Italiaanse olijven, hoe heten die ook weer
In wat chorizo-uitbakvet, want dat had ik nog, bakte ik ui, knof en een gebroken gedroogd rood pepertje
Blik kerstomaten erbij (stukken lekkerder dan verse)...
Wat groene kruiden, iets rode wijn, kerstomaatjes eruit scheppen, saus wat inkoken en proeven op p/z
Saus op de pizzabodem (zelf gemaakt natuurlijk)
Mozzarella
Ansjovisstukjes op de kaasplakken
Olijven ertussen
Oven
Serveren met erg goede olijfolie erover, waarin al vijf jaar kruiden staan te trekken en waarvan de fles telkens bij het erlangs komen wordt omgeschud
Dit is natuurlijk vóór het bakken...
Stokbrood
Met gehaktballetjes met kaas erin, en rabarbercompôte
De rabarber uit een potje...
Recept van Telegraaf Wilbrink, aangepast
Pof komijn- en korianderzaad
Vijzel met grof zeezout
Olijfolie en wat boter
Ui, knof, grove zwarte peper...
Laat koelen
HOH gehakt doorkneden met wat geraspte Gruyère
Wat scherpe mosterd erdoor (scherpte verdwijnt)...
Komijn etc. erdoor
Balletjes maken, eventueel met wat bloem erdoor
Kort en snel bakken in olijfolie met wat boter (ik bakte ze te wild)
Zachtjes gaar stoven met wat Fino
Stok (af)bakken
Alles bij mekaar serveren...
Pane Carasau
Als lasagne, met shiitake en spekjes en Parmezaan
Als dat niet multi lulti is...
Of nee! Fusion heet dat!
Maak flink gebonden saus, met Oxo of zo als zout
Gebruik melk, bouillon en wat witte wijn ("Basissaus")
Spekjes uitbakken, uit de pan
Olijfolie, ui, knof, alweer een gedroogd pepertje...
Shiitake in kleine stukjes meebakken (geen steel!)...
Lasagne opbouwen met grof gebroken Pane carasau, saus, spekjes, shiitake...
Oven...
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster) hoe je Pane carasau maakt.
Zie hier de Nederlandse Wiki pagina erover. "met stenen erop", kan het stompzinniger...
Ik klaagde daarover ("Wat een gelul!"), maar ja: ze vinden "omgangsvormen" belangrijker dan de waarheid...
Dat vonden de Nazi's ook...
(In al mijn webdesign cursussen, en dat zijn er nogal wat, geef ik een link naar de Nederlandstalige Wiki pagina over Dreamweaver. "Zie hier een zeer duidelijk voorbeeld van de onbetrouwbaarheid van Wiki". Er staat in de eerste regel "Adobe Dreamweaver is een uitgebreide wysiwyg-editor voor HTML". Dat is even waar als "De voornaamste functie van schoenen is om je reet af te vegen".)
(O ja! Die Otto Kleynescheet die ging lasagne van Pane carasau maken. "Maar met tortilla, want Pane carasau kan je in Nederland niet kopen". In enkel alleen Groningen al, het culinaire afvoergat van Nederland, vind je het op twee plekken... Kleynekwaak moet ipv zijn kunstgebit indoen, een brilletje opzetten)
(Hier moet nog Béchamel en kaas over)
Pie
Of soort van
Met Emmentaler en zoete ui
Deftiger Zwiebelkuchen
Deftig betekent stevig
40 gram boter romig roeren
(Het hoeft niet meteen super glad; dat komt wel)
Een ei erdoor
50 gram bloem idem
Nog een ei
100 gram zeer fijn gesneden rauwe spekjes erdoor
Knof en peper...
300 gram heel klein gesneden zoete ui...
170 gram geraspte goede Emmentaler (niet van die Franse zooi)...
Vette vorm (bv. kleine hoge springvorm, maar ja, daar loopt vet uit...)
200°, 40 minuten
Ik heb bij Hanos mijn kerstcadeau's aan mijzelf gekocht
Een vacumeermachine en een sous vide koker (niet zo'n dompelaar, maar zo'n bak)
Vandaag een eenden- en een ganzenborst gevacumeerd, en twee lamsschenkels
Gaat perfect, en je leert heel snel waarop je moet letten
Mooi: vlees van vier, vijf dagen oud vacumeren en het dan twee, drie weken in de koeling laten liggen...
Perfect
Als je het daarna vriest, dan verlies je door dat vriezen nauwelijks of zeg maar niks kwaliteit
Great!
En lazer op met je Dry age gelul met die droge troep...
Een dezer dagen een Wow eerste keer sous vide koken
Lamsschenkel op 70°, 17 uur...
Kwoist!
Je zit in sjieke hotels of je zit niet in sjieke hotels...