vrijdag 22 december 2017

Pasta!




Strozzapreti

Met kalfswang, soepgroenten en witbier

Hierboven links een wang, rechts schoon
Enorm werk, maar toch mooier resultaat dan wanneer je het laat zitten
In de wang zit ook membraan, wat voor voldoende coagulatie zorgt


Prepareer de wangen
Met je scherpste mes werkend sta je te denken Wat is dat mes bot...

Boter, dichtschroeien
Bruinen op lager vuur
Uit de pan

Soepgroenten...
Wortelschijven...
Wat kalfsbouillon...
Zwarte peperbolletjes, laurier, tijm...
Witbier (geen Kölsch, maar bier met ook gerst)...
Wangen erin, 50°, vier uur minstens

Pasta koken

Serveren met flink bieslook op de pasta




Chinese roerbakpasta

Met schol en tauge

Met mosterdolie gebakken

Bengalen


Mosterdolie, ui, knof, rawit...

Op laag vuur gemberstroop, yoghurt...

Pasta koken...

Bak de vis in mosterdolie, ingesmeerd met koenjit...
De vis zouten

Tauge in de saus warmen

Pasta opbakken met wat mosterdolie...




Mie

Met tempeh en tomatensaus


Kleine sukjes tempeh goed frituren
Uit de pan

Mie koken

Pindaolie, gemberwortel, laos, ui, knof, groene lombok...
Rijstwijn (Shaohsing)...
Tomatenprut en wat stukjes paprika...

Mie opbakken in pindaolie...

(Ik denk dat die foto hieronder bij de Babi rietja hoort, maar goed, laat maar)




Spaghetti cacio e pepe

Met tonijn


Blik tonijn op olijfolie lekken en de olie opvangen

In die olie ui, knof en rawit...
Tonijn erdoor, enkel warmen

Rooster grofgebroken zwarte peperbolletjes

Spaghetti koken, vocht opvangen

Pecorino romano raspen
Peper erdoor
Met wat kookwater een papje maken

Olijfolie, spaghetti, papje, goed mengen en warmen...
Nog wat kookvocht?

Serveer met de opgewarmde tonijn en met waterkers




Bami goreng

Met babi rietja en dus met rode paprika
Nou ja, rode pepers én paprika

Ook wel Rietja-rietja


Mie koken, uit, koelen

Pindaolie, stukken speklap, lang en langzaam tot heel mooi bruin en krokant
Eerst vrij laag en langzaam, regelmatig draaien
Vocht komt eruit, wat verpruttelt
Op een gegeven moment harder geluid, helemaal laag, dan begint het echt te bruinen
Draaien etc
(Ruik de geur!)

Uit de pan, ui, knof, rode pepers...
Paprika...

Spek terug, Ketjap kental...

Mie opbakken

In Indonesië op het platteland staat er op de ruit van eettentjes Nasi of Nasi goreng (rijst met kip; islamieten)
Of Bami of Bami goreng (Chinezen, varkensvlees)





Die Mitch Henriquez, dat zit zo

Na die uitspraken van die twee artsen is dat vonnis pijlsnel aangepast
Geen straf feitelijk, maar we nemen wel de klagers de wapens uit hun handen...



En o ja!

Dat die haringtest en die oliebollentest nep is, dat roep ik al jaren