Strozzapreti
Met kalfswang, soepgroenten en witbier
Hierboven links een wang, rechts schoon
Enorm werk, maar toch mooier resultaat dan wanneer je het laat zitten
In de wang zit ook membraan, wat voor voldoende coagulatie zorgt
Prepareer de wangen
Met je scherpste mes werkend sta je te denken Wat is dat mes bot...
Boter, dichtschroeien
Bruinen op lager vuur
Uit de pan
Soepgroenten...
Wortelschijven...
Wat kalfsbouillon...
Zwarte peperbolletjes, laurier, tijm...
Witbier (geen Kölsch, maar bier met ook gerst)...
Wangen erin, 50°, vier uur minstens
Pasta koken
Serveren met flink bieslook op de pasta
Chinese roerbakpasta
Met schol en tauge
Met mosterdolie gebakken
Bengalen
Mosterdolie, ui, knof, rawit...
Op laag vuur gemberstroop, yoghurt...
Pasta koken...
Bak de vis in mosterdolie, ingesmeerd met koenjit...
De vis zouten
Tauge in de saus warmen
Pasta opbakken met wat mosterdolie...
Mie
Met tempeh en tomatensaus
Kleine sukjes tempeh goed frituren
Uit de pan
Mie koken
Pindaolie, gemberwortel, laos, ui, knof, groene lombok...
Rijstwijn (Shaohsing)...
Tomatenprut en wat stukjes paprika...
Mie opbakken in pindaolie...
(Ik denk dat die foto hieronder bij de Babi rietja hoort, maar goed, laat maar)
Spaghetti cacio e pepe
Met tonijn
Blik tonijn op olijfolie lekken en de olie opvangen
In die olie ui, knof en rawit...
Tonijn erdoor, enkel warmen
Rooster grofgebroken zwarte peperbolletjes
Spaghetti koken, vocht opvangen
Pecorino romano raspen
Peper erdoor
Met wat kookwater een papje maken
Olijfolie, spaghetti, papje, goed mengen en warmen...
Nog wat kookvocht?
Serveer met de opgewarmde tonijn en met waterkers
Bami goreng
Met babi rietja en dus met rode paprika
Nou ja, rode pepers én paprika
Ook wel Rietja-rietja
Mie koken, uit, koelen
Pindaolie, stukken speklap, lang en langzaam tot heel mooi bruin en krokant
Eerst vrij laag en langzaam, regelmatig draaien
Vocht komt eruit, wat verpruttelt
Op een gegeven moment harder geluid, helemaal laag, dan begint het echt te bruinen
Draaien etc
(Ruik de geur!)
Uit de pan, ui, knof, rode pepers...
Paprika...
Spek terug, Ketjap kental...
Mie opbakken
In Indonesië op het platteland staat er op de ruit van eettentjes Nasi of Nasi goreng (rijst met kip; islamieten)
Of Bami of Bami goreng (Chinezen, varkensvlees)
Die Mitch Henriquez, dat zit zo
Na die uitspraken van die twee artsen is dat vonnis pijlsnel aangepast
Geen straf feitelijk, maar we nemen wel de klagers de wapens uit hun handen...
En o ja!
Dat die haringtest en die oliebollentest nep is, dat roep ik al jaren