Borrelhapje
Toast met prakje van verse kaas, groene pesto, groene peperbolletjes uit azijn en zilveruitjes
Apéritif
Pastis
Voorgerecht
Bali telor
Ui, knof, gemberwortel en rode peper aanbraden in pindaolie
Op laag vuur kruidnagel erbij, nootmuskaat, komijn, laos, daoen salam, daoen djeroek poeroet en koriander
Een scheut Balinese rijstwijn erbij, een flinke scheut zoete ketjap en een scheutje zoute
Halve gekookte eieren erin leggen met het geel naar boven, de saus er goed over scheppen en zo koud laten worden
Serveren met plakjes lontong
Hoofdgerecht
Tournedos
Met Pieds de mouton (kluifjeszwam; zie boven), friet en uienchutney
De paddo's gebakken met sjalot en knof
Witte wijn, inkoken
De chutney maakte ik ± volgens dit recept hier (alle links hier in een nieuw venster)
Altijd op Engelse termen zoeken + recipe + bbc
De tournedos toont niet goed op de foto; die was erg hoog
Château des Graviers Haut Médoc (die is beter dan hun Margaux) 2005
Nagerecht
Dat was de kaas...
Sablé de Wissant
Glaasje Bristol cream
Maar we aten ook nog pepino