Brugse blomme
Zie de eerste post, nou ja, van dit serie'tje dan dus, hier (alle links hier in een nieuw venster)
Geen auteur, maar "Culinair advies Janny van der Heijden" (een hele erge culitrut met drankogen)
Blue Band Basis kookboek
Blue Band (bleuband!) recepten dus
2006
"Vlees bakkerellen", kan het truttiger
Geschnetzeltes zonder room
Kan het culinair onnozeler...
Lamsvlees met honing en rozemarijn
Pffff! Pffff!
"Om eieren te kunnen pocheren moeten ze heel vers zijn"
Overpennen zoals alle culischrijvers zonder iets te weten
Aardappelpuree zonder boter erdoor
Aardappels bakken, gesneden op de mandoline
Kan het stompzinniger
Risotto zonder wijn
PortabellA
Biscuitdeeg
Dit recept dat is Génoise
Dus juist géén biscuitdeeg, culinair opgewarmd lijk
Diverse foto's van duidelijk mislukte zaken, geloof het of geloof het niet
Dat komt door die drankogen natuurlijk...
Even de cake uit de vorm halen, hik!, hé wat raar, hik!
Je ziet het voor je met die drankkop, zie hier
Gaan we wat maken?
Flikker op ja!
Cantal
Peter Keuken (nomen est omen)
Magriet Dagkookboek 1995
Magriet recepten dus
1995 dus
Het werkt met weekmenu's
"Bouillon met veel verse soepgroente"
"Yoghurt vermengd met vanillevla"
"Hollandse witlofsalade"
"Mosselen uit België"
"Chocoladevla met plakjes banaan"
Nou, dan weet je het wel
"Omdat ik graag een buitenlands tintje geef aan het eten, gebruik ik vaak kerrie"
Maar ik moet zeggen: er wordt forsch wijn gebruikt
Tweed kettle is lekker
"Makreel met kruisbessensaus, een klassiek gerecht uit Frankrijk"
Engeland ja, eikel
Hij gebruikt veel spul om te imponeren, ik bedoel: daar kon je toen nauwelijks aan komen
Okra, alikruiken, ezelsoren
Pyrénées le Moulis
Heel apart
"un goût prononcé", ja, dat kan je wel zeggen
Gaan we wat maken?
Nou kijk, vooral van domme culischrijvers krijg je altijd goede ideeën
Rare combi's die je dan net ff anders gaat doen
Wel op mijn manier ja
Mousse van gerookte heilbot
Hij heeft een recept voor Bapao deeg wat ik eens ga uitproberen
Rode kool met aardappelpuree uit de oven
Sinaasappelijs
Räßkäse, ook wel Räßchäß
Erg sterk smakende Appenzeller
Ik ben er gek op
Sylvia Witteman
Het boek van Soof
(Als je naar die mensen in dat boek kijkt, dan smeek je God op je blote knieën nooit veroordeeld te worden daar te moeten gaan eten)(die popi androgyne grachtengordeljongetjes!)
Volkskrant recepten dus
2013
O, trouwens Sylvia Twitterman schreef laatst dat de mond van Opa Pluis een extra streepje als snor heeft
Dat is niet zo, dat is geen snor
Veel spul uit eerdere publicaties
Maar: ik herlees het met plezier
Mooi verhaal over aardappelsalade met rauwe oesters
Maar uit het verhaal blijkt dat het wilde Japanse zijn ("ter grootte van een kindervuist")
Dan klopt "Steek de oesters voorzichtig open" natuurlijk niet, dan moet je eerder met hamer en beitel te werk gaan
"roer er anderhalve deciliter donkere sesamolie door"?????
Kroketten maken met gelatine...
Blini's met de schil van 2,5 citroen erdoor?
Laksa maken met vermicelli...
Rosso de Lagna
Net als Langres: Annatto gewassen
Gaan we wat maken?
Natuurlijk
Canja
Braziliaanse kippensoep
Maar wel met kip erin dan
Béarnaise
Op een andere manier dan ik het doe
Dragonazijn
Russische varkensnek
Uhh, varkensnek Russisch bereid dan dus
Schorsenerenchips
Nog een boek in deze sectie, maar dat wordt een complete aflevering
Wilbrink
(bijna altijd goed werk)
"De moed om smaak te hebben"
Zie hier
O ja!
Ik ben uitgenodigd hier en ook hier
Naar Rotterdam ga ik niet hoor
Dan moet je allemaal van die omhooggevallen apeharses zien staan koken